NavMenu

Uživajte u virtuelnom obilasku italijanske rivijere

Izvor: Grenef Četvrtak, 30.04.2020. 13:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska rivijera, destinacija za milione putnika svake godine, možda neće biti neko vrijeme dostupna zbog pandemije korona virusa.

Ipak, u Liguriji, rivijeri zalazećeg sunca koja se proteže od Đenove do granice sa Francuskom, možete uživati iz svog doma.


Kraljevska palata u Đenovi

Posjetite dramatično lijepu Kraljevsku palatu (Palazzo Reale) u glavnom gradu Ligurije, Đenovi. Italijansko ministarstvo za kulturno nasleđe i aktivnosti nudi prelijepu virtuelnu 360 turu, koju je razvila ItaliArt, po ovoj raskošnoj palati. Palata je izgrađena početkom 17. vijeka a u njoj je boravila porodica Savoja prilikom svojih posjeta Đenovi. U današnje vrijeme, palata je muzej u kojem se, između ostalog, vašem pogledu nudi i kraljevski tron.


Cinque Terre

Cinque Terre, što znači pet zemalja, sastoji se od pet malih obalnih sela: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Ako ste ikada bili u nekom od ovih idiličnih mjesta u špicu sezone, sada je prilika da ih vidite bez velikog broja turista. Ovi video zapisi pružiće vam nekoliko virtuelnih obilaska koji će vas podsjetiti na ono što biste željeli da vratite nazad.


Teatar Karlo Feliče

Kao dio inicijative #iorestoacasa (ostajem kod kuće), teatar Carlo Felice, gradsko kulturno središte koje je obnovljeno nakon Drugog svjetskog rata, a dizajnirao ga je poznati italijanski arhitekta Aldo Rossi, tokom aprila i maja prenosi niz značajnih opera. Najavljuju se "Lucija di Lamermoor" od Donizetija (5. maja) i "Karmen" čuvenog francuskog kompozitora Žorž Bizea (19. maja). Svi prenosi uživo kreću u 20 časova. Pogledajte ovdje raspored.


Golfo Paradiso

Na nešto više od sat vremena vožnje od najsevernijeg mesta u Ćinkve Tere, nalaze se prelijepi gradovi Golfo Paradiso. Mnogi Đenovljani vikendom beže u ovo obalno područje. Golfo Paradiso seže otprilike od Bogliasca, na granici sa Đenovom, do prelijepog mjesta Kamogli i obližnjeg San Fruttuoso-a sa poznatom srednjovjekovnom opatijom i malom plažom koja pruža nestvarno lijep pogled na more.


Plaže na Ligurijskoj obali

Skyline kamere nude brojne kamere uživo na plaže Ligurijske obale. Razgledajte plaže u Đenovi, Kamogliju, Sestri Levante i drugim mjestima duž istočnog i zapadnog dijela Italijanske rivijere.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.