NavMenu

Otvaranje akvarijuma Boka najvjerovatnije na jesen

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.04.2020. 13:08
Komentari
Podeli
(Institut za biologiju mora)Otvaranja akvarijuma Boka, planirano ovog proljeća, odloženo je do daljeg. Prema očekivanjima, objekat će najvjerovatnije biti otvoren na jesen 2020. godine.

- Žao nam je što objavljujemo kašnjenje u otvaranju akvarijuma Boka, zbog privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Crne Gore, kao odgovoru na rizike od unosa ili širenja zarazne bolesti uzrokovane novim koronavirusom. Završna montaža akvarijumske opreme, prvobitno planirana za mart i april 2020. godine, odlaže se sve dok postoji rizik od uvoza ili širenja Covid-19. Procjenjujemo da će novi datum otvaranja biti na početku jeseni 2020 - piše u saopštenju na sajtu Centra za očuvanje morskog biodiverziteta Akvarijum Boka.

Kako se navodi, MonteAqua projektni tim, trenutno radi na informativnim materijalima i vodičima za izložbe.

- Akvarijum Boka imaće dvije cjeline - javni akvarijum i spasilački centar za divlju floru i faunu mora. Nalazi se u prizemlju zgrade Instituta za biologiju mora koja je zaštićena kao kulturno istorijski spomenik. To je jedinstvena institucija u Crnoj Gori koja objedinjuje istraživanja i edukaciju u cilju promocije i praktikovanja efikasnog očuvanja morskih divljih životinja - piše u saopštenju.

Iz Centra kažu da akvarijum gradi svijest javnosti i podržava djelovanje za zaštitu vrsta i staništa Jadranskog mora, ali takođe aktivno doprinosi raznim rješenjima za očuvanje i služi kao uzor.

- Akvarijum pokreće ljude da djeluju u ime morskih vrsta koje želimo da zaštitimo. Omogućiće gostima da zavire u skrivenu morsku biološku raznolikost: Svjetsko i Sredozemno more sa specijalnim akvarijumom sa talasima, Jadransko more sa velikim akvarijumom za ajkule i Bokokotorski zaliv sa posebnim velikim otvorenom bazenom. Akvarijum Boka predstaviće desetine vrsta biljaka i životinja u 16 velikih morskih akvarijuma - navodi se na sajtu Akvarijuma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Skoro 3 mil EUR za nabavku i ugradnju opreme za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva-Bečići

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za nabavku i ugradnju opreme radi rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva Bečići. Vrijednost nabavke je 2,47 mil EUR bez, odnosno blizu 3 miliona sa PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 13. maja do 10 sati. Minimalni rok izvršenja ugovora je 90 dana od dana kada Korisnik obezbijedi uslove za početak ugradnje opreme, a maksimalni rok izvršenja ugovora je 160

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.