NavMenu

Digitalni pult za beskontaktno mjerenje temperature i dezinfekciju ruku - Proizvod domaće kompanije Hola Systems jedinstven u svijetu (FOTO)

Izvor: Promo Srijeda, 29.04.2020. 17:36
Komentari
Podeli
(Foto: Dragan Miljković)
Pult za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature i dezinfekciju ruku proizvod je kreativne mlade kompanije Hola Systems iz Niša, a nastao je kao dio projekta za suzbijanje efekata pandemije COVID-19, koji je podržao Fond za inovacionu djelatnost i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Svrha ovog uređaja, jedinstvenog na globalnom tržištu, jeste prevencija nastanka virusa, kao i suzbijanje širenja. Namijenjen je fabrikama, kompanijama, javnim institucijama, zdravstvenim centrima, objektima od značaja, klinikama i objektima sa većim prometom posjetilaca. Potpuno je bezbjedan, precizan i lak za korišćenje.

Korišćenjem Hola uređaja za kontrolu temperature sa opcijom prepoznavanja lica nijednoj ustanovi, kompaniji ili zdravstvenom centru više neće biti potrebna osoba koja bi to ručno radila i samim tim se izlagala riziku. Kada korisnici završe mjerenje temperature na Hola uređaju, zapisi se automatski mogu sačuvati u sistemu zbog kasnijih evidencija.

(Foto: Dragan Miljković)

U pult je integrisan beskontaktni uređaj za dezinfekciju ruku sa raspršivačem na bazi alkohola od 70% ili nekih drugih dezinfekcionih sredstava.

- Za samo nekoliko nedelja realizovan je kompletan projekat. U tim za razvoj uključeni su mašinski, elektro inženjeri kao i developeri, dizajneri i montažeri. Aktivnim danonoćnim radom uspjeli smo da dobijemo dobre rezultate. Neki sklopovi su realizovani u internim uslovima i nadamo se da ćemo određene komponente uspjeti da proizvodimo u firmi i time sebi olakšamo sve eventualne probleme oko uvoza - kažu iz ove kompanije.

Paralelno sa ovim projektom Hola Systems razvija još jedan uređaj sličnih namjena sa jednostavnijim sistemom, koji će biti zanimljiv teretanama, fitnes centrima, manjim klinikama, ordinacijama i objektima sa manjim prometom posetilaca.

- Planiramo da nakon ovog projekta stabilizujemo trenutne, unaprijedimo stare proizvode i okrenemo se novim projektima kao i regionalnom izvozu na Balkan i zemlje Evropske unije - najavljuju.

(Foto: Dragan Miljković)

- Hola Systems je iza slogana "Hola. Sve je pod kontrolom" željela da proizvodom postigne povjerenje jer smatramo da će proizvod dati sigurnost svim posjetiocima jednog prostora poput: restorana, bioskopa, tržnih centara, fabrika, klinika i drugih poslovnih i javnih objekata - institucija od značaja.

Na sajtu možete naći detaljne informacije od proizvodu: https://hola.rs/hola-termalni-pult-sa-uredjajem-za-dezinfekciju/
Fotogalerija
Hola Termalni pult za dezinfekciju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.