NavMenu

Virus zaustavio investicije u vojvođansku infrastrukturu - Odustaje se od rekonstrukcije zrenjaninskog Gradskog stadiona, Pozorišnog trga u Novom Sadu...

Izvor: IloveZrenjanin Srijeda, 29.04.2020. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Scott Blake/unsplash)
Vlada Vojvodine odustaje od četiri infrastrukturne investicije zbog epidemije koronavirusa: rekonstrukcije fasada u Subotici, obnove Pozorišnog trga u Novom Sadu, obnova saobraćajne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukcije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, izjavio je predsjednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, a razlog je epidemija koronavirusa.

Sredstva u iznosu od 190.862.308 dinara, za realizaciju II faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku dodijeljena su Gradu Zrenjaninu od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ali vlada AP Vojvodine ipak odustaje od ovog projekta u 2020. godini.


- Kriza sa koronavirusom nam je donijela određene probleme u privredi i ekonomiji i zbog toga ćemo imati pad prihoda. Budžet će biti manji za 4,24 milijarde dinara odnosno za 5,43%. Ipak, na prste jedne ruke mogu se izbrojati investicije od kojih ćemo odustati. Sve druge investicije, naročito one koje su započete, biće privedene kraju. Takođe, podsticaji u poljoprivredi biće u potpunosti isplaćeni - rekao je Mirović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.