NavMenu

Zrenjanin dobija još jednu hemijsku fabriku - Kineski Green Miles Chemicals gradiće pogon za proizvodnju tributil fosfata

Izvor: eKapija Srijeda, 29.04.2020. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: TRAIMAK/shutterstock.com)Ilustracija
Zrenjanin bi uskoro trebalo da dobije još jednu fabriku hemijskih proizvoda. Grad Zrenjanin oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju fabrike za proizvodnju tributil fosfata, čiji je investitor kineska kompanija Green Miles Chemicals Novi Sad.

Fabrika će se nalaziti na površini od 2 hektara u radnoj zoni Jugoistok.

Činiće je tri proizvodne linije kapaciteta od po 2.000 tona godišnje sa svim potrebnim pomoćnim i pratećim objektima i instalacijama za rad proizvodnih linija.

Projektovani kapacitet fabrike iznosi 6.000 tona na godišnjem nivou.

Kako je navedeno u dokumentaciji, bazni projekat za fabriku TBP – tributil fosfata (TBP) izradio je kineski institut Tianjin Green-Chem-Engineering Chemical Technology Company Limited, koji je projektovao i kompletnu tehnologiju prozvodnje.

Po ovoj tehnologiji izgrađena je fabrika TBP-a u Kini.

Glavni proizvodi fabrike biće tributil fosfat i trizobutil fosfat, a sporedni dimetilamin hidrohlorid i hlor butan.

Tributil fosfat uglavnom se koristi kao komponenta hidraulične tečnosti i tečnosti za kočnice u avionskoj industriji.


Uz proizvodna postrojenja, skladište i prateće objekte, u sklopu fabrike planira se i izgradnja administrativnog objekta sa poslovnim prostorijama i parkingom.

Gradiće se i interne saobraćajnice, atmosferska kanalizacija, protivpožarni rezervoar, trafostanica, kao i gasna i elektrokomunikaciona infrastruktura.

Urbanističkim projektom koji je izradio arhitektonski studio Nuova iz Zrenjanina, planirano je da zelene površine na parceli zauzimaju oko 40% površine.

Kineski investitor kupio je parcelu od Grada sredinom prošle godine.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.