NavMenu

U septembru tender za nadzor, u decembru za gradnju kanalizacione mreže na lijevoj obali Dunava

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.04.2020. 08:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
Pripremni postupak za izgradnju kanalizacione mreže na lijevoj obali Dunava, za šta je grad uzeo kredit od Evropske investiocione banke u iznosu od 35 mil EUR je u toku, podsjetio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i najavio da će u septembru biti raspisan tender za nadzor, tender za gradnju kanalizacione crpne stanice sa preradom otpadnih voda "Krnjača 2" u oktobru, a tender za izgradnju kanalizacione mreže u decembru.

- Na taj način će lijeva obala Dunava konačno dobiti kanalizaciju. Tamo živi oko 150.000 ljudi – naglasio je Vesić.

Prema njegovim riječima, dio potrebnih sredstava obezbijediće i Grad Beograd, koji je već započeo radove za koje je preuzeo obavezu.

- U prvoj fazi radova u bloku "Braća Marić" u Krnjači potrošeno je 42 miliona dinara, u drugoj će biti potrošeno još 90 miliona. U prvoj fazi radova urađeno je oko 1.200 metara kanalizacione mreže čime je obuhvaćeno oko 100 domaćinstava. Predstoji povezivanje još oko 350 kuća radovima koji predstoje, kao i dodatnih 50 koje nisu bile planirane na početku pripremnih radova. Sve navedeno znači da će posle ovih radova oko 500 domaćinstava u Krnjači biti "spojeno" na kanalizacionu mrežu - dodao je Vesić i dodao da će radovi u Krnjači biti završeni za pet mjeseci.

On je rekao da će biti urađen i kolektor ispod Pančevačkog puta, a uslijediće i radovi na izgradnji nove crpne stanice, prenio je Beoinfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.