NavMenu

Koronavirus uticao i na Program ekonomskog državljanstva - Veći broj zahtjeva očekuje se nakon popuštanja mjera

Izvor: Mina Nedjelja, 26.04.2020. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/justit)
Prijem aplikacija za Program ekonomskog državljanstva realizuje se smanjenom dinamikom, ali je za očekivati da se nakon popuštanja mjera donešenih u cilju zaštite od koronavirusa njegovo realizovanje nastavi u većem obimu, saopštio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je kazao da je epidemija izazvana koronavirusom uticala dijelom i na taj Program, kao i na sve ostale segmente ekonomije.

- Međutim, kako su Vladu informisali licencirani agenti za posredovanje, interesovanje za Program je i dalje veliko - rekao je Darmanović agenciji Mina-business.

On je naveo da se prijem aplikacija realizuje smanjenom dinamikom, jer glavno ograničenje predstavljaju zatvorene granice, ali Program nije prekinut.

- Na osnovu dosadašnjih informacija, za očekivati je da se, nakon popuštanja donešenih mjera u cilju zaštite od koronavirusa, realizacija Programa nastavi u većem obimu - kazao je Darmanović.

Prijem prvih aplikacija za Program crnogorskog ekonomskog državljanstva počeo je krajem prošle i početkom ove godine.

Programom je definisano da po jednom zahtjevu minimalna obaveza ulaganja bude 100 hiljada EUR za razvoj manje razvijenih opština, odnosno najmanje 250.000 i 450.000 EUR za ulaganje u jedan od projekata sa liste razvojnih u zavisnosti od regiona u koji se ulaže.

Program je ograničen na dvije hiljade zahtjeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.