NavMenu

Ublažavanje mjera u četiri faze - 4. maja otvaranje svih trgovina, 18. maja kafići i tržni centri, 1. juna saobraćaj

Izvor: eKapija Nedjelja, 26.04.2020. 11:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti će, ako epidemiološka situacija i dalje bude pod kontrolom, dozvoliti drugu fazu ublažavanja privremenih mjera, koja je planirana za 4. maj.

Kako je saopšteno u drugoj fazi planirano je omogućavanje rada prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji, servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto-škola, rent-a-car usluga, muzeja i galerija. Takođe, biće omogućen i odlazak do vikendica u drugim opštinama. Još jedna mjera u okviru druge faze jeste uvođenje gradskog taksi prevoza, kao i lokalnog javnog gradskog prevoza u opštinama u kojima nisu registrovani slučajevi zaraze novim koronavirusom.

- Ako uspješno savladamo drugu fazu, treća faza počeće 18. maja i obuhvatiće: otvaranje restorana, kafića, hotelskih terasa, plažnih barova, plaža i tržnih centara - kažu iz NKT-a.

Nakon toga uslijedila bi četvrta faza koja bi počela 1. juna i u njoj bi bio uspostavljen drumski, željeznički i plovni gradski i međugradski saobraćaj, uz odgovarajuće mjere zaštite.

- Pripremamo se za nova ublažavanja. Princip je jasan: poštovanjem mjera do njihovog ublažavanja ili ukidanja. U suprotnom mjere će se morati produžavati i pooštravati. A to niko ne želi - rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović

Ukazao je da je prva faza ublažavanja mjera kroz značajno skraćenje zabrane izlaska iz domova, produženo radno vrijeme prodavnica i otvaranje parkova, pokazala je svoju opravdanost, ali, smo istovremeno, rekao je potpredsjednik Vlade, registrovali zabrinjavajuće neodgovoran odnos, ne građana - nego onih koji pružaju usluge građanima. Zbog toga je dat nalog nadležnim inspekcijama za ažurnije i efikasnije postupanje.

- Ovakvo ponašanje ugrožava naše planove za popuštanje mjera i oživljavanje ekonomije i to nećemo dozvoliti" - kazao je predsjednik NKT Milutin Simović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.