NavMenu

Za sportsku salu u Rožajama 1,63 mil EUR - Gradi se novi objekat na 1.500 m2, imaće fiskulturnu salu, svlačionice...

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.04.2020. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Uprava javnih radova)
Rušenjem postojećeg objekta, u Rožajama danas je počela priprema za realizaciju projekta izgradnje sportske sale Gimnazije i Srednje stručne škole, koju će Vlada Crne Gore finansirati sa 1,63 mil EUR, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Novi sportski objekat imaće površinu od blizu 1.500 m2, sa prizemljem i dva sprata, a sadržaće fiskulturnu salu, svlačionice, kotlarnicu, kancelarije, salu za sastanke, kuhinju, učionice i prateće tehničke prostorije. Izvođač, pljevaljsko preduzeće Tehnogradnja, obavezalo se da radove završi u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.

- Realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri će biti unaprijeđeni uslovi za održavanje nastave u oblasti sporta i fizičke kulture za rožajske srednjoškolce. Uprava javnih radova trenutno na području opštine Rožaje realizuje više značajnih projekata. Među njima je i izgradnja planinskog centra na lokalitetu Štedim na Hajli, procijenjene vrijednosti 16 mil EUR. U okviru ovog projekta narednih mjeseci očekuje se asfaltiranje modernizovane pristupne saobraćajnice od Rožaja do Štedima, u dužini od oko sedam kilometara, a u fazi tehničke pripreme su izgradnja šestosjedne isklopive žičare, ugostiteljsko-servisnog objekta, ski staza i kompletne vodovodne i energetske infrastrukture - saopšteno je.

U završnoj građevinskoj fazi je i izgradnja objekata vrtića i gradske pijace, ukupne vrijednosti blizu 2,5 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.