NavMenu

Završena izgradnja saobraćajnice u City kvartu - Uskoro radovi u ulici Baku, u pripremi tender za izgradnju bulevara kroz Gornju Goricu

Izvor: eKapija Srijeda, 22.04.2020. 15:56
Komentari
Podeli
U podgoričkom City kvartu, u mjesnoj zajednici 1. maj, završena je izgradnja saobraćajnice radnog naziva "B", koja se preko kružnog toga veže sa prethodno sagrađenom ulicom radnog naziva "D". Tim povodom novoizgrađenu ulicu obišao je gradonačlenik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, saopšteno je iz PG Biroa.

- Ovu investiciju Glavni grad je realizovao kroz prethodno sproveden postupak eksproprijacije, za šta je izdvojeno više od 300.000 EUR i kroz izvođenje radova koji su iznosli oko 340.000 EUR. Ovom investicijom djelimično rješavamo i saobraćajne veze do susjednih urbanističkih parcela na kojima će se graditi obrazovne institucije, vrtić i osnovna škola - rekao je prilikom obilaska nove saobraćajnice zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović.

Naglasio da ovaj projekat, kao i sve prethodne, tokom proteklih nekoliko nedjelja, gradska uprava realizuje u vrlo specifičnim okolnostima i još jednom podsjetio da su država i svi njeni organi, naročito zdravstvene institucije na najbolji i najodgovorniji mogući način, zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim mjerama spriječili drastičnije širenje pandemije.

Vešović je istakao da su institucije Glavnog grada, naročito komunalne službe i komunalna preduzeća dali značajan doprinos tom cilju, ali i ukupan sistem Glavnog grada.

- Vjerujemo da na tome ne smije da se zaustavi naš doprinos, da nije naša uloga samo u tome, već da moramo vrijedno raditi kako bismo zadovoljili i druge važne ciljeve, pored najvažnijeg cilja, odnosno zdravlja građana, a to je održavanje ekonomije. Mi u tom smislu već djelujemo kroz adekvatne mjere koje su kompatibilne sa mjerama Vlade Crne Gore i kroz druge mjere koje podrazumijevaju realizaciju sličnih projekata ovome kojeg danas afirmišemo - saopštio je zamjenik gradonačelnika.

Naglasio je da se na taj način način najbolje podstiče privredna aktivnost, čuvaju radna mjesta i doprinosi komunalnom infrastrukturnom razvoju grada.

- I kada je ova mjesna zajednica u pitanju naše ambicije se neće zadržati na ovim saobraćajnicama, već ćemo kroz nekoliko sedmica početi da gradimo i Ulicu Baku, a zajedno sa Vladom Crne Gore i Upravom za saobraćaj radimo na pripremi za raspisivanje tendera za izgradnju bulevara kroz Gornju Goricu - zaključio je Vešović.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je naglasio da je Podgorica trenutno u investicionom ciklusu koji je vrijedan između 8 i 9 mil EUR, kada su u pitanju izgradnja novih saobraćajnica i objekti visokogradnje.

- U okviru komunalnog opremanja i izgradnje saobraćajnica, kao drugih obaveza i poslova koje Agencija u okviru svojih nadležnosti sprovodi u ovom trenutkuse u Zagoriču, Zabjelu, Ljuboviću i drugim lokacijama u gradu izvode se radovi vrijednosti 4.500.000 eura EUR - istakao je Raičević i dodao da će največi dio koji se tiče izgradnje tih novih saobraćajnica biti završen do kraja maja, eventualno početkom juna.

- U narednih mjesec dana ćemo započeti sa izgradnjom saobraćajnica ukupne vrijednosti blizu 2 mil EUR, a to su Ulica Baku, čija je vrijednost oko 300.000 EUR, Ulica 18. jula, vrijednosti 400.000 EUR, nastavak Ulice Miloja Pavlovića, gdje završavamo jednu značajnu saobraćajnicu koja će povezati Cetinjski bulevar i Nikšićku magistralu vrijednosti 900.000 EUR. Osim tih saobraćajnica Agencija je angažovana i trenutno radi na izgradnji Stadiona malih sportova vrijednosti 500.000 EUR. Po završetku tog objekta, radićemo i saobraćajnicu pored Stadiona malih sportova. Takođe, u toku su radovi na kapeli u Golubovcima, vrijednosti 500.000 EUR, a privodimo kraju i vrednovanje ponuda za završetak radova na saobraćajnici koja će povezati Golubovce i Mataguže do stadiona Trešnjica - zaključio je Raičević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.