NavMenu

Američki Senat odobrio dodatnu pomoć od 484 mlrd USD - Ukupna pomoć privredi "teška" 3 biliona USD

Izvor: Tanjug Srijeda, 22.04.2020. 09:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jan Willem van Hofwegen/shutterstock.com)Ilustracija
Američki Senat jednoglasno je odobrio 484 mlrd USD dodatne pomoći američkim preduzećima i bolnicama u borbi protiv koronavirusa.

Kako navodi Rojters, a prenosi Tanjug, očekuje se da će Predstavnički dom američkog Kongresa u četvrtak glasati o predlogu zakona. Ukoliko ga usvoji, to će postati četvrti zakon SAD u odgovoru na krizu koronavirusa.

Sva četiri zakona predviđaju ukupnu pomoć u iznosu od oko 3 biliona (hiljade milijardi) USD u poslednjih mesec dana.

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je Kongres da brzo odobri mjeru, kojom se mahom proširuje finansiranje zajmova za mala preduzeća, pogođena pandemijom.


Predlog zakona, koji je usvojio Senat, uključuje 321 mlrd USD pomoći za program zajmova za mala preduzeća, 60 mlrd USD za odvojen program zajmova za vanredne katastrofe, takođe za mala preduzeća, kao i 75 mlrd USD za bolnice i 25 mlrd USD za testiranje na korona virus na nacionalnom nivou.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.