NavMenu

Kurir televizija dobila od REM-a dozvolu za kablovsko emitovanje

Izvor: cenzolovka.rs Srijeda, 15.04.2020. 20:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)Ilustracija
Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Savjeta REM-a, održane 27. marta, bila je i donošenje odluke o izdavanju dozvole za pružanje medijske usluge na osnovu zahtjeva Adria Media Group d.o.o. Beograd - Kurir televizija.

Odluka još nije objavljena na sajtu regulatornog tijela, ali u Adria media grupi, izdavaču lista Kurir, potvrđuju da su od REM-a dobili amin za početak rada.

- Dozvolu REM-a smo dobili i u pitanju je dozvola za kablovsko emitovanje - rekla je za Cenzolovku Irena Petrović, PR menadžer AMG.

Ona je dodala da početak emitovanja programa još nije određen.

- Tačan datum početka emitovanja programa procjenjujemo u odnosu na novonastalu situaciju izazvanu koronavirusom. U ovom trenutku nam je važno da se orijentišemo na proizvodnju sadržaja, koja je, u datim okolnostima, bezbjedno i svrsishodno organizovana - naglasila je Irena Petrović.

Kurir televiziju zasad će moći da gledaju samo korisnici MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova, ali u AMG se nadaju da će "postići dogovor i sa ostalim operaterima na teritoriji Srbije".

U AMG navode da će program nove televizije biti "u duhu brenda Kurir, dakle - kombinacija informativnog i zabavnog programa", uz uvjerenje da će programska šema Kurir TV "biti zanimljiva i relevantna širokoj ciljnoj grupi, kao što su to već onlajn i print izdanja".

- Projekat TV izdanja brenda Kurir predviđa da se, uz već zaposlene, uposli dodatnih sto novinara i televizijskih eksperata. Naravno, njihov broj će se tokom vremena mijenjati, u skladu sa potrebama tržišta i rastom brenda Kurir. Pojačaćemo broj dopisništava po Srbiji, jer je Kurir brend kome je Srbija u fokusu - kaže Irena Petrović iz AMG.

Kako za Cenzlovku piše Denis Kolundžija, pokretanje televizijske ekstenzije dnevnog lista Kurir, u tom mediju najavljivano je još 2015. godine. Prošlog februara mediji su objavili da se "u sedištu AMG gradi nekoliko TV studija za novu televiziju čiji će program početi da se emituje u aprilu".

Navodno, ta televizija je trebalo da bude nazvana K1 i da bude "u ponudi Telekomovog kabla, na broju jedan, što bi trebalo da predstavlja pandan SBB-ovom N1". Mediji su početkom prošle godine spekulisali o tome da je iza akvizicije AMG krajem 2018. samo nominalno stajao Mondo Inc Igora Žeželja, a da je stvarni kupac zapravo Telekom Srbija.

Inače, televizija pod nazivom K1 zaista je počela da radi, i to baš na Telekomovoj platformi, ali iza te, kao i iza još dvije televizije - TV doktor i Kazbuka, stoji pevač Željko Joksimović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.