NavMenu

Malo pozorište Duško Radović emitovaće onlajn predstave i emisije za djecu

Izvor: Tanjug Srijeda, 15.04.2020. 20:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Malo pozorište Duško Radović i ove nedelje emitovaće predstave i emisije onlajn na svom kanalu na YouTube-u.

Na repertoaru 15. aprila u 19 sati u okviru emisije "Bajka u 7" emitovaće se nova audio-bajka "Palčica" Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život djevojčice veličine palca, koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspijeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem.

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke bude što zanimljivije i interaktivnije, kako za djecu, tako i za odrasle.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Ðorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije "Sunđer Bob Kockalone", zatim "Ren i Stimpi", "Pingvini sa Madagaskara"), a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

Petak 17. april u 17 sati rezervisan je za "Malo putovanje kroz istoriju umjetnosti" na stranici Malog pozorišta Duško Radović na Instagramu.

- Vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja! Svake radne nedelje analiziraće se tema drugog umjetnika, odnosno umjetnice, i jednog njihovog umjetničkog djela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to djelo, naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima - poručuju iz pozorišta.

Stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej.

Kako objašnjavaju, na odabir umjetnika i dijela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje.

Do sada su organizovana putovanja kroz život i djelo dva umjetnika, to su Viže Lebren i Žak Luj David.

U trećoj epizodi "Malog putovanja kroz istoriju umjetnosti" istraživaće se život i delo Marka Šagala, sa posebnim osvrtom na njegove ilustracije "Lafontenovih basni".

Šagalove žive boje i ekspresivni crteži bliski dječjim crtežima odličan su način za uvođenje dece u svet moderne umjetnosti.

Predstava "Aska i vuk" po čuvenom djelu Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Tatjane Piper Stanković biće prikazana na kanalu pozorišta na YouTube-u 19. aprila u 12 sati.

- Ovo je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovjetku, gdje se radnja sa zelenih pašnjaka premješta u prostor škole. Uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta, gdje bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gdje se traži (i naposletku pronalazi) rješenje - ističe autorka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.