NavMenu

Završena rekonstrukcija dijela ulice Miodraga Bulatovića - U pripremi tenderi za još dvije kapitalne investicije u Podgorici

Izvor: eKapija Nedjelja, 12.04.2020. 14:14
Komentari
Podeli
U naselju Stari aerodrom u Podgorici završena je rekontrukcija dijela ulice Miodraga Bulatovića, u dužini od 170 metara, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vrijednost radova na dijelu ove saobraćajnice iza hotela Aurel, iznosila je 110.000 EUR, a posao je obavila kompanija Gradnja promet u saradnji sa gradskim preduzećem Putevi kao podizvođačem radova. U okviru rekonstrukcije urađene su elektro i hidrotehničke instalacije, dok je atmosferska kanalizacija urađena još u junu prošle godine.

Imajući u vidu da su radovi trajali nešto duže, gradonačelnik je zahvalio mještanima što su strpljivo čekali njihovo okončanje.

- Nakon što smo u Kučima priveli kraju rekonstrukciju dijela puta koji povezuje Fundinu i Zatrijebač, važan i veliki posao za Glavni grad, danas ovdje na Starom aerodromu možemo da konstatujemo da je još jedna ulica dobila novi izgled. Urađena je kompletna infrastruktra, pa smo na taj način riješili kako pitanje neadekvatne rasvjete, tako i pitanje atmosferskih voda i svega što je nedostajalo za normalan život stanovnika ove ulice i naselja - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Najavio je i da će drugi dio ove saobraćaknice od Cvijetne do Aerodromske ulice u dogledno vrijeme takođe biti obnovljen.

Pomoćnica direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić istakla je da se obnova i izgradnja saobraćajne infrastrukture obavlja u kontinuitetu u svim djelovima grada.

- U neposrednoj blizni radimo na kraku Ulice admirala Zmajevića, što predstavlja obavezu Glavnog grada prema investitorima koji su platili naknadu u smislu komunalnog opremanja lokacije. U toj ulici napravićemo desetak parking mjesta. Takođe, ubrzo ćemo u saobraćajnici Nova 10, koja vodi od Kozaračke ulice, početi izgradnju 30-ak parking mjesta - rekla je Adžić.

Dodala je da je u toku priprema tendera za dvije kapitalne investicije - pretvaranje ulica Veljka Vlahovića i Zmaj Jove u moderne saobraćajnice bulevarskog tipa. Budući Bulevar Veljka Vlahovića imaće šest saobraćajnih traka i koštaće 5,4 mil EUR, dok će vrijednost Bulevara Zmaj Jove sa četiri saobraćajne trake iznositi 2,5 mil EUR. Relizacijom ovih kapitalnih investicija steći će se uslovi i za rekonstrukciju bočnih saobraćajnica poput Kozaračke, Miloša Obilića i ostalih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.