NavMenu

U Podgorici završena rekonstrukcija puta Fundina-Zatrijebač

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.04.2020. 15:24
Komentari
Podeli
(Foto: Ilse/Unsplash)
U Podgorici je završena rekonstrukcija dionice puta Fundina-Zatrijebač, u koju je uloženo 250.000 EUR, saopšteno je iz PG Biroa.

- Glavni grad je uspješno priveo kraju realizaciju još jednog važnog projekta koji je podrazumijevao potpunu rekonstrukciju puta koji povezuje Fundinu i Zatrijebač u dužini od preko 3 km, a vrijednost svih izvedenih radova je 250.000 eura - istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Dodao je da se poseban značaj ovog projekta ogleda u tome što je veliki doprinos prethodnih nekoliko godina za razvoj ovoga kraja i unaprjeđenja stanja u oblasti putne infrastrukture dala dijaspora.

- To je za nas predstavljalo i dodatnu obavezu i zato sam veoma srećan i ponosan što smo ovaj posao odradili kako smo i planirali i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Kolji Cacaju koji je opredijelio značajna finansijska sredstva, a kome sam prilikom našeg susreta prošle godine dao čvrsto obećanje u ime Glavnog grada da ćemo ovaj putni pravac rekonstruisati na proljeće 2020. godine - naglasio je Vuković.

Ističući da je ovaj putni pravac veoma značajan jer predstvalja još jednu kvalitatenu i bezbjednu saobraćajnu vezu Tuzi i Podgorice, gradonačelnik se zahvalio predstavnicima MZ Ubli i MZ Fundina na tome što su sve vrijeme pomagali u realizaciji planiranih aktivnosti, tradicionalnim partnerima Glavnog grada iz Fonda za razvoj Kuča "Marko Miljanov", kao i direktoru Puteva i njegovim saradnicima što su važan posao za Glavni grad odradili na prvi način i na ponos svih.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović istakao je da su se izvedeni radovi na rekonstrukciji navedene dionice putnog pravca Fundina-Zatrijebač odnosili na pripremu podloge za asfaltiranje, izradu ravnajućeg sloja i ugradnja završnog sloja asfalta i dodao da će u narednom periodu završiti iscrtavanje horizontalne signalizacije duž cijelog putnog pravca od 14 km.

Podsjetio je da je prvenstveno bilo predviđeno da se u ovaj projekat uloži 220.000 EUR, ali da zbog dodatnih radova koji su obuhvatali sanaciju klizišta dugog 110 metara i rekonstrukciju priključka za selo Raševići ova investicija ukupno iznosi preko 250.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.