NavMenu

Za razvoj ženskog preduzetništva u Podgorici 20.000 EUR - Vaučere dobilo 12 preduzetnica

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.04.2020. 14:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, na čelu sa predsjednicom komisije zamjenicom gradonačelnika Slađanom Vujačić, dodijelila je vaučere za podršku preduzetnicama sa teritorije Glavnog grada.

- Svejsni smo da nije lako biti preduzetnica, ali nesumnjivo vam to otvara mogućnost da sami donosite odluke od krucijalne važnosti, u kontinuitetu ulažete u sebe i svoje znanje, razvijate svoju ideju, suočavate se sa brojnim izazovima i uspješno pronalazite rješenja. Uprava Glavnog grada je pokazuje da je danas uz vas, uprkos teškim vremenima u kojima se nalazimo, a bićemo tu za vas i ubuduće. Od vas tražimo samo da radite na sebi kako bi svakoga dana bile bolje i kako bi vaša kompanija bila sigurnija i stabilnija - istakla je zamjenica Vujačić, navodi se na sajtu Glavnog grada.

Ona je naglasila da Glavni grad na razvoj ženskog preduzetništva gleda kao na siguran put ka sticanju ekonomske sigurnosti i nezavisnosti žene, ali i jednom od načina rješavanja problema nezaposlenosti.

- Žensko preduzetništvo doprinosi i boljem pozicioniranju žene u društvu, ali i doprinosi većoj raznovrsnosti koja je potrebna za upravljanje inovacijama. Organizacione sposobnosti, snalažljivost i istrajnost su vrline koje krase svaku ženu i istovremeno recept za uspjeh posla koji svaka od njih vodi - zaključila je zamjenica Vujačić.

Budžetom Glavnog grada za 2020. godinu opredijeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu 20.000 EUR.

Dobitnice sredstava po javnom konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu su Neda Jovanović za biznis plan Kreativna zona grada, Jasna Banjević za Ljetnjikovci za konzumiranje čaja i patišpanja kao i Tamara Pelević za izradu unikatnih predmeta od kože. Dobitnice su i Nataša Gojković za Podgorica Souvenir Store, Tatjana Sekulović za dizajn i proizvodnju unikatnog nakita i Brankica Gazivoda za biznis plan Čokolatisima.

Sredstva Glavnog grada dodijeljena su Marini Đurković za biznis plan grančarska radionica, Tanji Bulatović za biznis plan knjigovodstvena agencija, Mileni Bajčeta za foto opremu, Mileni Brnović za rent a car, Nataši Prelević za prodaju garderobe i školskog pribora i Ljubici Vuković za proizvodnju prirodnih proizvoda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.