NavMenu

Završni radovi na zlatiborskoj Gold gondoli - U toku postavljanje kabina

Izvor: B92 Srijeda, 08.04.2020. 17:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilustracija
Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 mil EUR iz lokalnog budžeta, uspješno se privodi kraju.

Na međustanici kod Ribničkog jezera postavljaju se kabine, koje će inače biti smještene u dvije garaže. Radovi na međustanici privode se kraju i očekuje se puštanje gondole u probni rad.

Titulu najduže panoramske gondole na svijetu nosi zlatiborska Gold gondola, dužine gotovo 9.000 metara, na 36 konzolnih nosača pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.


Ukupan kapacitet gondole je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće 25 minuta sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, piše RINA, prenosi b92.

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.