NavMenu

IRF dobio oko 500 prijava za kredite - Najavljeno kreiranje novih povoljnih kreditnih linija u narednom periodu

Izvor: Mina Srijeda, 08.04.2020. 10:34
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Investiciono-razvojnom fondu (IRF) dostavljeno je oko 500 prijava za kredite, saopštio je njegov direktor Zoran Vukčević i dodao da je interesovanje veliko.

On je u Jutarnjem programu TVCG-a kazao da kreditna linija nije jednokratna i da se neće završiti ovim mjesecom, već će i nakon pandemije IRF nuditi nove kreditne linije, kako bi preduzeća mogla da ostanu na tržištu.

- U situaciji u kojoj se našla i Crna Gora, ali i svijet, IRF je pokušao da ublaži posljedice, nudeći kreditnu liniju, malim, mikro, srednjim i velikim preduzećima, i u skladu sa tim smo emitovali povoljnu liniju - rekao je Vukčević, prenosi portal RTCG.

On je dodao da je prošle sedmice bilo veliko interesovanje.

- To se mijenja iz sata u sat, ali prema posljednjim informacijama imamo nekih 470 prijava, što govori da je naš predlog za takvu kreditnu liniju bio opravdan - naveo je Vukčević.

On je objasnio da se stredstva mogu koristirti za nabavku proizvoda, sirovine ili poluproizvoda, ali i za isplatu neto zarada.

- Mogu se koristiti i za poreduzeća koja plaćaju zakup, a nijesu po nekim drugim mjerama oslobođeni toga. To je kredit za preživljavanje preduzeća kako bi nakon prestanka pandemije bili u prilici da saniramo posljedice i krenemo u novi razvoj - naveo je Vukčević.

IRF se, prema njegovim riječima, bavi svakim preduzećem ponaosob.

- Ova kreditna linija nije jednokratna i neće se završiti samo sa ovim mjesecom, već ćemo i narednih mjeseci ponuditi nove linije, kako bi sva preduzeća mogla da ostanu na tržištu - saopštio je Vukčević.

On je poručio da su mala preduzeća sada prioritet, dok će nadalje pokušati da omoguće da sve ono što je zdravo u crnogorskoj ekonomiji i ostane. Vukčević je dodao da nijesu problem kamatne stope, koliko je važno da novac bude što prije dostupan.

- Kako bi preduzetnici mogli da opstanu na tržištu, tako da kamata od 1,5% nije toliko bitna - smatra Vukčević.

- Mi se sada pripremamo za period nakon prestanka pandemije, uslijediće i nove mjere Vlade. Kada se ovo završi, mi ćemo izaći sa novim paketom podrške - najavio je Vukčević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.