NavMenu

Republika Srpska pojačava kontrolu kvaliteta pri uvozu poljoprivrednog repromaterijala

Izvor: eKapija Utorak, 07.04.2020. 19:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Inna Sokolovska/shutterstock)Ilustracija
S obzirom na početak sjetvene sezone i aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, inspektori posebnu pažnju prilikom kontrola usmjeravaju na osnovne preduslove za postizanje visokih i kvalitetnih prinosa, a to su kvalitetno sjeme poljoprivrednog bilja, sadnog materijala, đubriva i drugog repromaterijala.

U prva tri mjeseca ove godine republička fitosanitarna inspekcija je prilikom uvoza uzela 259 uzoraka za laboratorijsko ispitivanje kvaliteta i prisustva štetnih organizama, od čega je samo u drugoj polovini marta uzeto 57 uzoraka.

Pošiljke koje se uzorkuju ostaju pod nadzorom do dobijanja rezultata analize, čime se sprečava rizik da se nekvalitetan repromaterijal nađe na tržištu, prenosi Agroportal.ba.

- Inspektorat RS je od prošle sedmice uspostavio i 24-časovno radno vrijeme inspektora na graničnim prelazima i carinskim ispostavama Gradiška, Šamac, Rača i Klobuk, koji su određene za prevoz robe u drumskom saobraćaju, odnosno uvoz pošiljki u BiH. Cilj ovakve organizacije rada je omogućiti uvoznicima da u bilo kojem trenutku dolaska na granični prelaz ili carinsku ispostavu mogu završiti obaveze koje se odnose na pregled roba koje podliježu fitosanitarnom nadzoru prilikom uvoza, i u što kraćem roku nastaviti vožnju ka krajnjem odredištu - sopšteno je iz Inspektorata RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.