Izvor: Telegraf | Utorak, 07.04.2020.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najskuplji i najjači Yugo na svijetu traži novog vlasnika (VIDEO)

(Foto: YouTube/Screenshot)
Jedinstveni ferari-crveni Yugo GV zaista je, bar kada je snaga u pitanju, prava "zvijer".

Amerikanac Džim Mekami u svog ljubimca Made in Yugoslavia, proizvedenog 1986. godine, prvo je ugradio krajslerov redni četvorocilindraš zapremine 2,2 litra, da bi potom pozadi instalirao još jedan, ovoga puta, kadilakov V8 motor zapremine 8,2 litra. A onda je još jednim takvim zamenio onaj "mali" krajslerov.

Kada se sve sabere, izmijenjena, poširena i produžena karoserija svima nama dobro poznatog četvorotočkaša, "leži" na točkovima koje pokreće sirova snaga od 900 "konja"!

Ova kreacija godinama je privlačila pažnju brojnih medija i ljubitelja automobila, naročito onih sa prostora bivše Jugoslavije. I posle godina pokazivanja svoje jedinstvene kreacije na različitim izložbama modifikovanih automobila i učešća na trkama ubrzanja, Džim je riješio da ga proda.

Od kada je završio sve modifikacije na svom "malom monstrumu", Džim je sa njim prešao samo oko 500 kilometara. Godine uloženog truda kao i sve što je u njega ugrađeno čine da ovaj jedinstveni Yugo, najvjerovatnije, bude i najskuplji Yugo na svijetu, budući da se prodaje po cijeni od - 25.500 USD.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.