Izvor: Pobjeda | Utorak, 07.04.2020.| 11:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uplovljavanje kruzera u Crnu Goru zabranjeno do daljeg

(Foto: Pixabay.com/Markfo)
Prvi veliki kruzer u kotorsku luku trebalo je da uplovi 1. aprila, ali to se nije desilo zbog aktuelne situacije sa epidemijom korona virusa, kazao je izvršni direkor Luke Kotor Branko Kovačević. Ista sudbina, kako je kazao, čeka i ostale kruzere koji do daljeg neće moći u Crnu Goru.

- Zatvorene su i sve ostale luke, a šta će dalje biti to niko ne zna. U ovom mjesecu bila su planirana 23 dolaska, odnosno 17 većih kruzera i nekoliko manjih. Sada je situacija takva, i u ovom momentu ne možemo ništa planirati, niti predvidjeti. Postupamo po odlukama nadležnih državnih instutucija i Nacionalnog koordinacionog tijela - kazao je Kovačević, prenosi Pobjeda.

Inače, 10. aprila u kotorsku luku trebao je uploviti i drugi veći kruzer, a nakon 15. aprila i po dva, tri dnevno. Odluka o zabrani dolazaka kruzera donijeta je preventivno kako bi se spriječilo da se ovim putem virus proširi.

U ovoj godini u kotorsku luku je planirano 540 dolazaka, kruzera, a prvi dolazak zabilježen je 3. januara kada je uplovila Costa Deliziosa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.