Izvor: Mina | Utorak, 07.04.2020.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Crnogorska polovidba donijela odluku o smjeni dijela posade broda "21. maj" u Luci Bar

Luka Bar (Foto: YouTube/screenshot)
Crnogorska plovidba iz Kotora planira da do kraja ove ili početkom naredne sedmice realizuje smjenu dijela posade broda "21. maj" u Luci Bar, saznaje Radio Crne Gore.

Rukovodstvo kompanije donijelo je takvu odluku cijeneći da će se, organizovanjem smjene posade na sidrištu Luke Bar, u najvećoj mjeri omogućiti zaštita zdravlja svih članova posade, prenosi portal RTCG.

Na taj način će mornarima i oficirima, čiji su ugovori o radu istekli, biti omogućen bezbjedan iskrcaj i povratak u domovinu. Zbog pandemije izazvane koronavirusom, uobičajeni postupak smjene posade u svjetskim lukama, u kojima je brod "21. maj" boravio, nije bila moguća.

Postupak smjene posade dodatno je otežala okolnost da je drastično redukovan avio saobraćaj, tako da pomorci čiji je ukrcaj i iskrcaj planiran, ne bi bili u mogućnosti da doputuju do luka u Evropi i svijetu, odnosno da se vrate u u Crnu Goru.

Crnogorska plovidba organizuje dolazak broda "21. maj", u saradnji sa brodskim agentom i lokalnim vlastima, uključujući i sanitarnu inspekciju, koja će u skladu sa trenutno važećim privremenim mjerama za sprječavanje širenja epidemije, svim iskrcanim članovima posade odrediti karantin u trajanju od 14 dana.

Na drugom brodu Crnogorske plovidbe Kotor, redovna smjena dijela posade bila je početkom marta, desetak dana prije svjetskih restrikcija u pomorskom i avio saobraćaju.

Posade brodova Crnogorske plovidbe pored redovnih aktivnosti, preduzimaju i dodatne mjere zaštite u cilju prevencije širenja koronavirusa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.