NavMenu

Globalni onlajn hakaton od 9. do 12. aprila - Nagrada 100.000 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 07.04.2020. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Prvi Globalni online hakaton The Gobal Hack biće održan u periodu od 9. do 12. aprila u organizaciji Republike Estonije.

Global Hack je globalna inicijativa koja objedinjuje pokret Hacks the crises i više od 40 hakatona koji su u okviru ovog projekta. Osnovna inicijativa dolazi od tima koji je prvi hakaton, na kom je učestvovalo preko 1.300 ljudi, organizovao 13. i 15. marta, za samo šest sati, a tema je bila rješavanje krize koja nas je trenutno zadesila usljed pandemije korona virusa i koja pogađa cijeli svijet.

- The Global Hack je online hakaton dizajniran u cilju brze razmjene i dizaniranja ideja za hitno potrebna rješenja u trenucima aktuelne krize, kao i za izgradnje post-pandemijske otpornosti. Učesnici ovog hakatona žele da se pozabave transformacijom potrebnom za opstanak i napredak u postpandemskom svijetu, pa je cilj hakatona stvaranje rješenja kako bi zadovoljili današnji, promijenjeni svijet - navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

U toku je prijava i pravo na učešće imaju timovi širom svijeta. Minimalni broj članova je četiri, a zbog efektivnosti rada ne bi trebalo da u timu bude preko dvanaest članova. Pobjednički tim osvaja nagradu u iznosu od 100.000 EUR.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.