NavMenu

Aplikacija Zoom u martu imala više od 200 miliona korisnika - Veliki problemi sa privatnošću

Izvor: B92 Petak, 03.04.2020. 17:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Aplikacija za video-pozive Zoom je imala više od 200 miliona korisnika u martu, objavio je vlasnik Erik Juan.

Upotreba aplikacija kao što je Zoom naglo je porasla od kada se svijet suočava sa pandemijom koronavirusa, pa mnogi moraju da prisustvuju poslu ili predavanjima od kuće.

- Da bismo ovaj rast stavili u kontekst, u decembru prošle godine, maksimalan broj i plaćenih i besplatnih video-sastanaka na Zoom platformi bio je oko 10 miliona - napisao je Erik Juan u saopštenju.

Međutim, ogroman priliv korisnika na ovoj platformi pokrenuo je mnoštvo problema, uglavnom onih koji se tiču privatnosti korisnika.

- Priznajemo, nismo ispunili sva očekivanja u vezi sa privatnošću i sigurnošću zajednice. Zbog toga mi je duboko žao - napisao je Juan.

- U narednih 90 dana posvećeni smo izdvajanju resursa potrebnih za bolje identifikovanje i rješavanje problema -zaključio je zbog toga u svom saopštenju prvi čovek Zooma.

Na probleme upozorili i FBI i Mask

U ponedeljak, kancelarija FBI u Bostonu upozorila je korisnike da ne objavljuju sastanke ili ne dele linkove javno, jer su imali problema sa hakovanjem sastanaka, tzv. "zumiranjem".

Samo nekoliko dana kasnije Ilon Mask je zabranio korišćenje Zoom aplikacije svim zaposlenima u Space X kompaniji, zbog toga što postoje "problemi u vezi sa bezbjednošću i privatnošću", piše Rojters, pozivajući se na to da su imali uvid u memorandum koji je Mask potpisao.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.