NavMenu

Probijena desna cijev tunela Čortanovci na budućoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta

Izvor: Tanjug Petak, 03.04.2020. 12:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Ruski RŽD International i domaći graditelji završili su, uprkos krizi izazvanoj virusom korona, probijanje desnog tunela "Čortanovci" na budućoj brzoj pruzi od Stare Pazove do Novog Sada.

Direktor RŽD International u Srbiji Mansurbek Sultanov, koji je prisustvovao probijanju tunela, dugog oko 1,1 kilometar, najavio je da će cijela dionica od Stare Pazove do Novog Sada biti završena u predviđenom roku, odnosno do novembra 2021. godine.

Sultanov je istakao da je desna tunelska cijev probijena i prije roka, s obzirom na to da je ranije bilo obećano Vladi Srbije da će to biti učinjeno polovinom aprila.

Dionicu Stara Pazova-Novi Sad grade ruske željeznice zajedno sa domaćim firmama u dužini od 40 kilometara i ona je dio buduće brze pruge od Beograda do Budimpešte, koja će biti za brzine vozova do 200 kilometara na sat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.