NavMenu

Otvaranje hotela One&Only Portonovi odloženo za 1. oktobar

Izvor: rthn.me Četvrtak, 02.04.2020. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Zbog globalne situacije i mjera koje je predložila Vlada Crne Gore u cilju spiječavanja širenja koronavirusa donijeta je odluka da se otvaranje hotela One&Only Portonovi odloži za 1. oktobar 2020. godine.

Menadžerka za marketing i komunikacije Adrijana Husić kazala je da je ta, za menadžment teška odluka, donijeta zbog bezbjednosti gostiju i kolega širom svijeta.

- Azmont Investements kao društveno odgovorna kompanija koja se brine prije svega za zdravlje svojih zaposlenih i njihovih porodica, kao i društva u cjelini, sprovodi hitne i adekvatne mjere u skladu sa mjerama koje je Vlada Crne Gore uvela. Tokom ovih dana, brižno pratimo situaciju i prilagođavamo se svim neophodnim mjerama u okviru naših službenih prostorija i gradilišta - kazala je Husić.

Ona podsjeća da je Portonovi rizort zatvoren za posjetioce te da je smanjen broj zaposlenih koji rade od kuće od samog početka uvođenja mjera u cilju smanjenja širenja zaraze.

Građevinski radovi su nastavljeni uz kontinuirano sprovođenje mjera i kako kaže Husić, uz prioritet očuvanja zdravlja i bezbjednosti svih ljudi uključenih u građevinske ali redovne aktivnosti administracije.

- Gradilište Portonovi je aktivno uz angažman tek neophodnih resursa, odnosno ljudske snage. Radnici, njih oko 800 koji su trenutno angažovani, striktno poštuju propisane mjere. Naglašavamo da se ovaj broj mijenja na dnevnoj osnovi budući da kontinuirano sprovodimo nadzor i komuniciramo sa svim partnerima i podizvođačima. Pratimo i imamo redovnu komunikaciju sa državnim institucijama i dinamiku prilagođavamo novonastaloj situaciji - kazala je Husić.

Objašnjava da je povećan je broj koordinatora koji prate sigurnost i zdravlje radnika na gradilištu te da je stroža kontrola njihovog pridržavanja preventivnim mjerama. Smanjen je broj radnika na istom radnom mjestu, u cilju poštovanja minimalne socijalne distance a prioritet je dat vanjskim područjima. Takođe, kaže Husić, u kompaniji vode računa da se radnici ne okupljaju u većem broju tokom obroka i drugih pauza u radu. Adekvatno se i učestalije održava čistoća u toaletima, zajedničkim prostorijama i kancelarijama.

Podsjećamo prva faza izgradnje Portonovi rizorta sa 214 rezidencija, restorana, kafea, završena je na ljeto prošle godine a kompleks je otvoren 1. avgusta. U planu je bilo da hotel One&Only bude otvoren u junu ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa otvaranje je odgođeno je za 1. oktobar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.