NavMenu

Rusija ulaže 16 mlrd EUR za podršku privredi

Izvor: Beta Četvrtak, 02.04.2020. 08:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Rusija će isplatiti 1.400 milijardi rubalja (16,2 mlrd EUR) za borbu protiv korona virusa i za podršku privredi, najavio je premijer Mihail Mišustin.

- Ministarstvo finansija je rezervisalo 1.400 milijardi rubalja za borbu protiv koronavirusa i sprovođenje antikriznih mjera - rekao je on na video-konferenciji Vlade, prenošenoj na televiziji.

Među najavljenim mjerama je pomoć malim i srednjim preduzećima moratorijumom na plaćanje određenog broja novčanih kazni i privremenom zabranom zamrzavanja računa.

Najavljena je i podrška građanima koji su zbog krize nesolventni, a duguju od 50.000 do 700.000 rubalja, da privremeno ne moraju da otplaćuju dug.

Premijer je takođe najavio mjere podrške ruskim regionima, vrlo zavisnim od pomoći Ruske Federacije, da "nadoknade budžetski gubitak zbog pada prihoda".

Mišustin je već sredinom marta najavio niz mjera za podršku privredi od oko 300 milijardi rubalja.

Prošle nedelje, predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, naložio je premjeru da malim i srednjim preduzećima na šest mjeseci odloži naplatu poreza i otplaćivanje kredita, javlja AFP a prenosi Beta.


Od tada su preduzete drastične mjere sanitarne zaštite koje se primjenjuju u skoro svim ruskim regionima kako bi se spriječilo širenje bolesti Kovid-19, od koje je zvanično registrovanih 2.777 slučajeva, i 24 umrla.

Ruska privreda, posle slabe 2019. godine, ima malo nade za oporavak ove godine, posebno jer opala cijena nafte u svijetu, u ponedeljak na najniži nivo za čak 18 godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.