NavMenu

Mljekara Kamenuša iz Rožaja prerađuje 5.000 litara mlijeka dnevno - Zbog epidemije koronavirusa proizvodnja uvećana za 30%

Izvor: Mina Srijeda, 01.04.2020. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)Ilustracija
Mljekara Kamenuša iz Rožaja je zbog aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa povećala proizvodnju svih proizvoda 30%, saopštio je direktor proizvodnje, Vladan Rakonjac.

- Od 1. marta imamo povećanje proizvodnje oko 30%, ali smo i prije marta imali rast, jer smo firma koja radi tek dvije godine. U svakom slučaju, bilježimo nagli porast od marta - rekao je Rakonjac agenciji Mina-business.

On je kazao da mljekara, koja je osnovana krajem 2018. godine, prerađuje 5.000 litara mlijeka dnevno.

Na pitanje da li crnogorski mljekari u ovakvoj situaciji uspijevaju da podmire potrebe tržišta, s obzirom na to da je zabranjen uvoz određenih proizvoda iz susjednih zemalja, Rakonjac je odgovorio da trenutno to ne može da precizira i da će vrijeme pokazati da li će biti nestašica.

- Mi ćemo moći da ispoštujemo potražnju, jer se i dalje širimo kako u primarnoj proizvodnji, tako i u procesnoj, dok su ostali proizvođači malo redukovali proizvodnju, na nekih 70 do 80% - naveo je Rakonjac.

On je poručio da se svi moraju boriti da pomognu državi i potrošačima, s obzirom na to da bi epidemija, prema nekim najavama, mogla potrajati do juna ili jula.

- Mi ćemo možda imati određenih problema u vezi sa nekim sirovinama koje konkretno nabavljamo iz Crne Gore, ali mislim da ćemo se snaći - saopštio je Rakonjac.

Paletu proizvoda mljekare Kamenuša čine svježi i sir kriška, mladi i katunski kajmak, paprika u pavlaci i surutka.

Izgrađen je i novi pogon od hiljadu kvadrata, gdje će proizvoditi kisjelo-mliječni program i polutvrde sireve.

U sklopu mljekare postoji farma na kojoj postoji savremeno izmuzište.

Mljekara zapošljava oko 30 radnika, a otkupljuju mlijeko sa područja Bijelog Polja, Petnjice, Berana i Rožaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.