NavMenu

Hipotekarna banka obradila 7.250 zahtjeva za moratorijum

Izvor: Mina Srijeda, 01.04.2020. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Hipotekarna banka je u periodu od 23. do 31. marta obradila 7.250 zahtjeva za odlaganje otplate kredita, koji se većinom odnose na građane.

- Od tog broja 6.800 ili 93,8% se odnosi na građane, a 450 ili 6,2% na preduzeća - navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor za poslove sa fizičkim licima i napredne kanale prodaje, Nikola Špadijer, kazao je da je interesovanje klijenata za odlaganje plaćanja kreditnih obaveza veliko.

- Kako smo i obećali, a uz vanredno zalaganje zaposlenih, uspjeli smo da u zakonskom roku od pet dana obradimo sve primljene zahtjeve. Svi klijenti su dobili SMS poruke sa obavještenjem i novim planom otplate - naveo je Špadijer u saopštenju.

Prema njegovim riječima, postupak prijave se nastavlja i narednih dana, sve do isteka odluke Centralne banke (CBCG) kojom se omogućava klijentima da odlože svoje obaveze do 90 dana.

Špadijer je rekao i da Hipotekarna banka potpuno normalno obavlja sve funkcije, iako je radno vrijeme skraćeno do 14 sati, a skoro 50% zaposlenih radi od kuće, u skladu sa preporukama nadležnih organa u cilju smanjenja rizika širenje epidemije novog koronavirusa.

- Kreditna aktivnost je intenzivirana, sa posebnim akcentom na klijente koji su dodatno angažovani zbog novonastale situacije, dok će se u narednom periodu posebno analizirati klijenti čiji je posao pretrpio štetu zbog krize, i za njih će biti moguće praviti nove aranžmane, uz povoljnije uslove - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.