NavMenu

Kod Rektorata u Podgorici uskoro 200 novih parking mjesta - Postoji i interesovanje za javno-privatna partnerstva za izgradnju garaža

Izvor: eKapija Utorak, 31.03.2020. 10:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: redstone/shutterstock.com)Ilustracija
U Podgorici je počela izgradnja parkinga na Cetinjskom putu, u blizini Rektorata. Trenutno su u toku zemljani radovi. Površina parkinga će biti oko 3.000 m2, a imaće oko 200 parking mjesta. Izvođač radova je gradsko preduzeće Putevi.

Za prvu fazu, koja podrazumijeva zemljane radove, uređenje terena i tampon biće utrošeno 14.500 EUR. Druga faza radova obuhvata ugradnju zaštitne ograde i opreme.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je nedavno počela i izgrdnja parkinga u ulici Mila Radunovića vrijednosti više od 57.000 EUR u Zahvatu DUP-a Momišići A, dio zone 5, tačnije u ulici Mila Radunovića u neposrednoj blizini TC Palada sa 51 parking mjestom.

- Radimo i na obezbjeđivanju dodatnih 100-ak mjesta uz saobraćajnice za koje se procijeni da je to krajnje neophodno, a dominantno u dijelu grada preko Morače i centru grada. Osim toga, od važnosti je i usvajanje i stupanje na snagu Zakona o javno-privatnom partnerstvu, budući da grad ima značajan broj kredibilnih interesovanja da se po ovom modelu izgradi jedan dio podzemno-nadzemnih garaža, kao i spremnu plansku i svu i drugu neophodnu dokumentaciju - navodi se na sajtu Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.