NavMenu

Australija će kompanijama davati subvencije svakih 14 dana

Izvor: Mina Utorak, 31.03.2020. 09:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/3D Animation Production Company)
Australija će kompanijama svakih 14 dana isplaćivati subvencije za plate.

- Ove mjere će biti preduzete kako kompanije ne bi otpuštale radnike zbog pandemije koronavirusa - saopštio je premijer, Scott Morrison.

Morrison je kazao da je taj potez dio 130 milijardi dolara vrijednog paketa podsticaja kojim Vlada želi da sačuva radna mjesta i osigura egzistenciju ljudi, prenosi SEEbiz.

On je procijenio da će pomoć u idućim mjesecima biti potrebna za šest miliona australijskih građana.

Prema tom planu, kompanijama i neprofitnim preduzećima, kojima je promet zbog korona-krize smanjen 30%, država će svakih 14 dana isplaćivati do 1.500 australijskih dolara subvencija za plate po radniku, kako bi ih zadržale čak i kada posao stoji.

Iznos čini približno 70% prosječne plate u Australiji, a država će ga isplaćivati u narednih šest mjeseci.

- Želimo da motor naše ekonomije radi i za vrijeme krize - poručio je Morrison.

Iako će isplate početi u prvoj nedjelji maja, na njima će stajati datum 30. marta. Pravo na subvencije imaće i svi oni kojima je posao zaustavljen od 1. marta.

Država će subvencionisati plate radnika zaposlenih na puno radno vrijeme, privremenih i povremenih radnika koji su u kompanijama najmanje godinu, kao i samostalnih preduzetnika, odnosno samozaposlenih.

To je treći i najveći krug ekonomskih podsticaja australijske Vlade, koja je već izdvojila 70 mlrd AUD za ublažavanje negativnih posljedica epidemije koronavirusa u ekonomiji.

- Svjedočili smo da u vrlo teškim uslovima čitave zemlje mogu potonuti u haos. Australiji se to neće dogoditi - poručio je Morrison.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.