NavMenu

Započeti projekti u Kotoru nisu stali - Otvaranje pothodnika planirano za 13. jul

Izvor: Dan Ponedjeljak, 30.03.2020. 14:37
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Pixabay.com/falco)Kotor
Bez obzira na činjenicu da će finansijski pokazatelji biti loši u odnosu na planirano, nećemo dozvoliti da investiciona aktivnost na nivou Kotora zamre. Trudićemo se da ostvarimo dio onoga što smo planirali kroz Program rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i program uređenja prostora, rekao je za Dan predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je najavio da će biti izvršen rebalans budžeta, ali i inicirana izmjena i dopuna zakona u dijelu koji se tiče naplate izletničke takse.

- Usljed aktuelne pandemije virusa korona, prihod po osnovu izletničke takse, boravišne takse i posjete bedema je nula - kazao je Aprcović.

Ističe da se realizacija započetih projekata u Kotoru ipak odvija planiranom dinamikom, prije svega izgradnja pothodnika (podzemnog prolaza ispod magistrale) na rivi gdje je završena hidroizolacija i odnedavno se radi i na drugoj, izlaznoj strani prema gradskim bedemima.

- Projekat se odvija predviđenom dinamikom i nema zastoja. Radovi su "prešli" na drugu stranu gdje je završeno izmještanje vodvoda i kanalizacije, a preostao je još manji dio oko strujnih instalacija. Pokretne stepenice za pothodnik će 9. aprila biti u Kotoru i mislim da će njihova montaža odmah početi, 14. aprila će biti završena zapadna strana i tamponiran dio putnog pravca, a 23. jula asfaltiran. Ukoliko ne bude više sile u smislu razvoja infekcije virusa korona, po planu je da 13. jula bude otvaranje i pothodnik stavljen u funkciju - najavljuje Aprcović.

Ističe i da je u toku sanacija Kule od sata na Trgu od oružja i da se sve sprovodi uz poštovanje konzervatorskih uslova.

Raspisan je i tender za šetalište od Gurdića do gradskih vrata, dok će se, najavljuje, vrlo brzo pristupiti sanaciji ulice Tabačina.

- U toku je popločavanje šetne staze od Citadele do Ljetnje pozornice, a razgovaramo i o sanacija ulica Njegoševe i Iva Brkanovića, kao i prstena oko škole, za šta su projekti završeni - kazao je Aprcović.

Dodaje da će inicirati sastanak sa predsjednikom SO na temu odluka koje treba da donosi lokalni parlament.

- Ukoliko bude dogovora, utvrdićemo modalitete kako i na koji način ćemo održavati sjednice parlamenta. Smatram da imamo kapaciteta da to bude elektronskim putem, ali ne želim da prejudiciram - kazao je predsjendik Kotora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.