Izvor: Mina | Ponedjeljak, 30.03.2020.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Crnogorskim marketima ima dovoljno robe - Rafovi se redovno pune, zasad bez nestašice bilo koje namirnice

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)
U crnogorskim marketima ima dovoljno namirnica, rafovi se nesmetano pune i građani ne treba da se plaše da će nečega nedostajati, saopštili su predstavnici trgovačkih lanaca Voli, Idea i HD Laković.

Iz Volija su Dnevnim novinama kazali da su, usljed vanrednih mjera proglašenih zbog pandemije koronavirusa, obezbijedili veće količine zaliha nego što je to slučaj u redovnim okolnostima.

- Obezbijedili smo kontinuitet kada je nabavka u pitanju, bez obzira na izazove - poručili su iz Volija.

Predstavnici HD Lakovića su naveli da roba nesmetano stiže, te da su prošle sedmice uvezli brašno iz Slovenije i Srbije, a na putu je ulje iz Italije i Bugarske.

- Dolazi nam roba sa raznih tržišta. Ima je dovoljno i ne treba se plašiti. Narod će biti na vrijeme obaviješten ako bude falilo - rekli su iz HD Laković i dodali da je sa zalihama crnogorskih trgovaca upoznata i Vlada.

U Mercatoru, koji gazduje Idea prodavnicama, su Dnevnim novinama saopštili da su svi njihovi objekti operativno spremni.

- Njihovo punjenje se, kontinuiranim logističkim operacijama, i dalje realizuje nesmetano. Ulažemo maksimalne napore kako bismo obezbijedili dovoljne količine namirnica za kojima vlada povećana potražnja - kazali su iz Merkatora.

Predstavnici Volija su dodali da potrošači izbjegavaju gužve, te da su ozbiljno shvatili preporuke nadležnih.

- Shodno odredbama Koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, ograničen je broj potrošača u marketu. Shodno kvadraturi, svi marketi su organizovali ulazak potrošača prema preciznoj mjeri u odnosu na kvadraturu marketa, tačnije jedan potrošač na deset metara kvadratnih - kazali su iz Volija.

Zaposlene su, kako su poručili, od potencijalnog širenja koronavirusa zaštitili maskama i rukavicama.

- Radnici više puta dnevno dezinfikuju ruke, kao i radne površine, više puta dnevno se dezinfikuje pod. Pored toga, u procesu smo postavljanja specijalnih barijera na kasama - rekli su iz Volija.

Iste mjere preduzeli su u HD Laković i Idea marketima.

- U prodavnicama su postavljene naljepnice na udaljenosti dva metra, kako bi se potrošači brže orijentisali i lakše ispoštovali socijalnu distancu - dodali su iz u Idei.

Potrošači su, tokom prve nedjelje vanrednih mjera, i dalje najviše kupovali brašno, šećer, ulje i ostale osnovne životne namirnice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.