NavMenu

Volkswagen planira da u avgustu otpočne isporuke svog električnog automobila ID.3

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 30.03.2020. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Volkswagen i dalje planira da u avgustu otpočne isporuke svog električnog automobila ID.3 za masovno tržište i ne namjerava da smanji broj radnih mjesta ukoliko se produži obustava proizvodnje u njegovim fabrikama izvan Kine, uzrokovana epidemijom virusa korona, piše Financial Times.

Najvećeg svjetskog proizvođača automobila, koji se suočava sa fiksnim troškovima većim od 2 mlrd EUR nedeljno jer njegovi pogoni u Evropi ne rade, obavezuju strogi evropski propisi o emisiji gasova i mogao bi da se suoči s velikim novčanim kaznama ako ne proda dovoljno vozila na baterije 2020. godine.

- Borimo se da ispoštujemo taj datum - rekao je Frank Viter, glavni finansijski direktor kompanije, ali je priznao da su VW-u "pomalo vezane ruke" zbog zatvaranja pogona u gradu Cvikau, gdje se pravi model ID.3, i zbog kašnjenja u razvoju softvera.

Viter je dodao da se VW, koji je zatvorio svoje evropske fabrike najmanje do 9. aprila, nada da će ponovo pokrenuti proizvodnju znatno prije ljeta.

- Ne smatramo da je zatvaranje do juna naš vjerovatniji scenario. Ipak, zakonski okvir i spremnost kupaca da ponovo razmatraju kupovinu automobila biće ključni faktori - zaključio je Viter.

Procjenjuje se da će globalna automobilska industrija 2020. godine pretrpjeti veći pad nego za vrijeme finansijske krize, sa oko 10 miliona manje prodatih vozila, prema podacima IHS Markita.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.