NavMenu

U CBCG zamijenjeno 500 novčanica vrijednosti 80.000 EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 30.03.2020. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Na šalteru Centralne banke (CBCG) je u ovoj godini zamijenjeno 500 novčanica raznih apoena, ukupne vrijednosti 80.000 EUR.

Iz CBCG su agenciji Mina-business kazali da su oštećene novčanice, koje su mijenjane, u najvećem broju slučajeva bile pocijepane, umrljane ili su imale oštećenja koja su nastala prilikom pranja garderobe odnosno zaboravljenih novčanica u džepovima farmerica ili dukserica.

CBCG mijenja oštećenog novca, koji je nepodoban za dalju upotrebu, bez nadoknade. To se obavlja u poslovnim prostorijama vrhovne monetarne institucije u ulici Novaka Miloševa u Podgorici.

Zamjena se obavlja u skladu sa Odlukom o provjeri podobnosti i autentičnosti i vraćanju u opticaj euro novčanica i kovanog novca.

- CBCG ne zamjenjuje oštećene novčanice u slučajevima kada postoji sumnja u autentičnost euro novčanica ili kovanog novca, kada one potiču iz kaznenog djela, ili su namjerno oštećene - dodali su iz CBCG.

Interesovanje građanja, kako su naveli, zavisi od potreba za zamjenom oštećenog novca.

- Odlaskom u bilo koju kreditnu instituciju, odnosno poslovnu banku građani dobijaju informaciju da se zamjena oštećenih novčanica obavlja u zgradi CBCG u ulici Novaka Miloševa - objasnili su iz CBCG.

Na internet stranici CBCG nalaze se odgovori na najčešća pitanja u vezi sa zamjenom oštećenog novca, navedena je i regulativa, kao i uputstvo na koji način i gdje se može obaviti zamjena oštećenih euro novčanica i kovanica.

- S obzirom da su na snazi privremene mjere Vlade za zaštitu građana od širenja novog koronavirusa, apelujemo na građane da u cilju zaštite svog, kao i zdravlja cjelokupne zajednice, osim ukoliko nije neophodno, odlože svoj dolazak na šaltere CBCG, te da zamjenu oštećenih novčanica obave nakon ukidanja privremenih mjera - zaključili su iz CBCG.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.