Izvor: eKapija | Nedjelja, 29.03.2020.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi Volvox iz Podgorice gradiće NTP Crne Gore - Uskoro realizacija projekta vrijednog gotovo 8 mil EUR

(Foto: YouTube/screenshot)
Uprava javnih radova potpisala je Ugovor o izgradnji objekta Naučno-tehnološkog parka Crne Gore u Podgorici sa kompanijom Novi Volvox iz Podgorice. Pomenuti Ugovor je potpisan na osnovu odluke o izboru najpovoljnije ponude od 12. marta 2020. godine, navodi se na sajtu Univerziteta Crne Gore.
Vrijednost ugovorenih radova sa PDV-om iznosi 7.996.885,64 EUR, a izvođač radova je dužan da iste završi u roku od 570 dana od dana uvođenja u posao.
Podsjećamo, Naučno-tehnološki park Crne Gore jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata Ministarstva nauke, Vlade Crne Gore za razvoj inovaciono-preduzetničkog ekosistema koji je pokrenut u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore.
Kapaciteti Naučno-tehnološkog parka će biti na raspolaganju svim inovativnim kompanijama i pojedincima koji će razvijati konkurentnost crnogorske privrede koristeći najnovija tehnološka dostignuća, inovacije i rezultate naučno-istraživačkog rada. Na ovaj način biće uspostavljen mehanizam za bolju saradnju akademskog i privrednog sektora te rast i razvoj kompanija i startapova baziranih na inovacijama, znanju i digitalnim tehnologijama.

Tender za izgradnju Naučno-tehnološkog parka raspisan je krajem decembra 2019. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.