NavMenu

Zaposlenima u Aroma marketima povećane zarade tokom epidemije

Izvor: Mina Subota, 28.03.2020. 11:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Domaća trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti, povećala je zarade zaposlenim tokom trajanja epidemije koronavirusa.

Rukovodilac Sektora za ljudske resurse u kompaniji, Sanja Mrkić, kazala je da je uprava donijela odluku o uvođenju stimulacije od deset odsto na neto zarade počevši od 16. marta do prestanka važenja mjera uvedenih uslijed aktuelne situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Iz kompanije su kazali da će svakog mjeseca dok traju posebne mjere izdvajati po 70.000 EUR za stimulacije radnicima, jer na taj način žele posebno da se zahvale kolegama koji svakodnevno daju maksimalan doprinos u redovnom snabdijevanju građana.

Iz Domaće trgovine su poručili i da situacija nalaže da se svi ponašaju maksimalno odgovorno prema sebi i svim sa kojima dolaze u kontakt, kako bi sačuvali svoje i zdravlje drugih.

Mrkić je saopštila da u kompaniji redovno prate mjere nadležnih institucija i nastoje da ih implemetiraju u što kraćem roku.

- Briga o kolegama u marketima i logistici, kao i potrošačima nam je prioritet. Pravovremeno smo donijeli adekvatne mjere, tako da smo pored nabavke rukavica, maski i dezinfekcionih sredstva, isticanja uputstava i kontrole socijalne distance, u procesu postavljanja zaštitnih pregrada na kasama - rekla je Mrkić.

Iz kompanije su podsjetili da, od uvođenja mjera Vlade u bobi protiv koronavirusa, trgovci u Crnoj Gori nastoje da se adekvatno prilagode i što bolje organizuju proces rada, kako bi obezbjedili nesmetano snabdijevanje stanovništva potrebnim namirnica.

- Veliki broj ljudi prođe kroz maloprodajne objekte, tako da je važno održati kontinuitet u mjerama zaštite potrošača, a i zaštiti i podržati rad i veliko zalaganje zaposlenih u marketima - poručili su iz komapanije.

Zaposlena u Aroma marketu u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, Milica Rakočević, kazala je da je rad u marketima prvih dana bio težak, jer su potrošači kupovali velike količine hrane i higijenskih proizvoda.

- Nakon dan-dva kupci su se vratili uobičajenom načinu kupovine. Radi bezbjednosti treba nositi rukavice i maske. U marketima smo dobili opremu i uputstva kako da se zaštitimo, a imamo i pojačane higijenske mjere održavanja - saopštila je Rakočević.

Ona je dodala da se potrošači sve više pridržavaju distance i da stoje na odgovarajućoj udaljenosti jedni od drugih.

- Moramo se svi pridržavati ovih mjera radi sebe i svojih porodica. Imamo razumijevanja za naše kupce kada su neraspoloženi i pokušavamo da im izađemo u susret koliko god možemo. Samo se nadam da će ovo što prije proći kako bismo svi zajedno nastavili da živimo i radimo kao prije - saopštila je Rakočević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.