NavMenu

Mljekara Srna dnevno preradi oko 20.000 litara mlijeka - Zbog koronavirusa može doći do manjeg otkupa od kooperanata

Izvor: Mina Petak, 27.03.2020. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)Ilustracija
Mljekara Srna iz Nikšića obično dnevno preradi oko 20.000 litara mlijeka, saopštila je njena direktorica Zorka Šljukić i dodala da bi izmijenjena situacija na tržištu, uslovljena epidemijom koronavirusa, mogla prouzrokovati manji otkup od kooperanata.

Srna je mljekara sa najvećim paletom gotovih proizvoda u Crnoj Gori i mlijeko otkupljuje od oko 500 kooperanata iz Nikšića, Danilovgrada i Ulcinja.

- U protekloj sedmici prodaja je bila naglašenija, odnosno potražnja za proizvodima Srne bila je veća, dok se ovih dana bilježi blaga stagnacija u ovom sektoru - kazala je Šljukić agenciji Mina-business.

Razlog za moguće smanjenje otkupa je, prema njenim riječima, nemogućnost plasmana proizvoda na pojedinim prodajnim prodručjima blokiranim zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

- Situacija se mijenja iz dana u dan. Počinje skraćenje radnog vremena maloprodajnih objekata, pa se trgovci pribojavaju da bi i ta mjera, eventualno mogla uticati na smanjenje prodaje zbog bojazni kupaca da čekaju u redovima - navela je Šljukić.

Mljekara Srna, kako je saopštila, otkupljuje mlijeko uz primjenu mjera predostrožnosti u uslovima pojave zaraznih bolesti, koje u svim sektorima podrazumijevaju njihovu strogu primjenu i podizanje nivoa svjesnosti svakog pojedinca, počev od otkupnog sektora do prijemne i procesne kontrole gotovih proizvoda, distribucije i magacinsko-fakturnih primopredaja.

- Svi naši vozači koji dovoze sirovo mlijeko i obavljaju distribuciju gotovih proizvoda dobili su detaljna uputstva u novonastalim okolnostima epidemije koronavirusa, što znači da poštuju socijalnu distancu, nose zaštitne maske, rukavice, koriste dezinfekciono sredstvo i održavaju higijenu na najvećem mogućem nivou - rekla je Šljukić.

Ona je dodala da je u mljekaru zabranjen dolazak svima, ukoliko to nije neophodno, izuzev zaposlenima koji moraju doći na radno mjesto zbog specifičnosti djelatnosti kojom se bave, jer nije moguće organizovati rad od kuće.

Šljukić je saopštila da je Srna donirala Nacionalnom kordinacionom tijelu 12.000 EUR za nabavku respiratora, ukoliko je moguće, za nikšićku Opštu bolnicu ili Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku.

- Trudimo se da, kao i svi odgovorni ljudi i kompanije, damo doprinos smanjenju pandemije koronavirusa, organizujemo posao na bezbjedan način i zaštitimo zaposlene, kooperante, kupce i svakog pojedinca u lancu saradnje - poručila je Šljukić.

Mljekara Srna posluje od 1999. godine i zapošljava oko 60 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.