NavMenu

Raste prosječna popunjenost hotela u Kini

Izvor: seebiz.eu Petak, 27.03.2020. 08:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Novi izvještaj američkog STR-a pokazao je jasno vidljiv početak oporavka hotelijerskog sektora u Kini. Ovaj izvještaj je obradio podatke popunjenosti hotela u Kini za početak ove godine.

Pandemija COVID-19 snažno je udarila na hotelijerski sektor, što je prvo bilo vidljivo u drastičnom padu popunjenosti hotela krajem januara ove godine. Dok je još početkom godine prosječna popunjenost iznosila iznad 60%, ona je sa samom objavom pojave epidemije koronavirusa u samo nekoliko dana smanjila prosečnu popunjenost hotela u Kini na tek nešto iznad 10%, piše portal Seebiz.

Od sredine februara polako se popravljala situacija oko koronavirusa, te je popunjenost polako počela da raste da bi do sredine ovog meseca hotelski kapaciteti u Kini dosegli prosečnu popunjenost iznad 20%.

Slične podatke je objavio i Fosun turizm, koji upravlja lancem rizort hotela u Kini, a i njihova popunjenost je sa 10% krajem januara sada dosegla gotovo 20%.

Ovaj trend se može uporediti s vremenom epidemije SARS-a iz 2003. godine, kada je prosječna popunjenost hotela širom Kine pala s prosečnih 70% na samo 15%. Na oporavak hotelskog sektora sa tih 15% do prosječnih vrijednosti od prije izbijanja epidemije tada se čekalo oko tri mjeseca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.