NavMenu

Rusi svoj paviljon posvećen arhitekturi, umjesto u Veneciji, predstavljaju onlajn

Izvor: Gradnja.rs Četvrtak, 26.03.2020. 10:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)Ilustracija
Na sajtu i Instagram nalogu Paviljona Ruske Federacije najavljeno je otvaranje izložbe pod imenom Open!, ali naravno u digitalnoj formi. Suočavajući se sa pandemijom virusa korona, što je dovelo do odlaganja Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji 2020, Rusi su najavili su da će svoj paviljon predstaviti javnosti kroz digitalni oblik kao i da će postepeno, tokom vremena, objavljivati novi sadržaj u onlajn formi.

Izložba Open! predstavlja doprinos Rusije ovogodišnjem Bijenalu i funkcionisaće kao poligon za istraživanje javnog značaja institucija i eksperimentisanje s mogućim načinima suživota.

Povjerenica Teresa Iarocci Mavica pozvala je više interdisciplinarnih timova da daju svoj doprinos u prisustvu Ruske Federacije u virtuelnom Bijenalu. Ovim putem pružiće se scena za razne grupe koje će preko onlajn manifestacije moći da vode dijalog o suživotu i funkcijama i vrijednostima institucija.

Ruski paviljon će objavljivati priloge tokom narednih nekoliko mjeseci na svom sajtu, kao i na kanalima društvenih mreža.

Za sada su najavljeni radovi sledećih biroa i arhitekata: KASA (Kovaleva and Sato Architects), Lion & Unicorn, Vladimir Nadein, Mikhail Maksimov, Pavel Miljakov (aka Buttechno), Vladimir Ranev i drugi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.