NavMenu

Šta sve možete da učite tokom vanrednog stanja

Izvor: Poslovni Četvrtak, 26.03.2020. 08:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Pandemija koronavirusa, gotovo preko noći, promijenila je način rada u mnogim firmama, ali je uticala na sve nas da što više vremena provodimo u svojim domovima.

To što smo kod kuće je i idealna prilika da se vrijeme pametno utroši za sve ono što može da nam ubuduće koristi, bilo da je riječ o poslu ili nekom hobiju koji volimo.

Poslovi.infostud.com su istraživali koje su to platforme, koji u doba korona virusa nude i besplatne obuke i kurseve, pored onih koje se redovno naplaćuju. U ovom periodu možete poboljšati znanje stranog jezika, slijepog kucanja, ali i usavršavati poslovne vještine, učiti digitalini marketing, veb dizajn, programiranje i još mnoštvo drugih stvari.

Razvoj karijere

- Krojačeva škola - Pravo mjesto da potražite besplatne onlajn kurseve za učenje HTML-a, Wordpressa, Python instalacija ili pravljenje TOP CV-a i motivacionog pisma.
- Skillshare - Na ovom sajtu saznaćete kako da razvijate nove profesionalne vještine, a na raspolaganju vam je više od hiljadu predavanja iz biznisa, dizajna i fotografije.
- Link e-learning (Company Academy) - Ovdje možete potpuno besplatno učiti vještine jasne i uvjerljive prezentacije, kao i lekcije o tehnikama donošenja odluka i pisanja.
- Kadenze - Sve što vam je neophodno da znate o istoriji grafičkog dizajna i svim tehnikama iz te oblasti, možete pratiti na kursu ovog portala.

Učenje jezika

- British council - Saznajte kako je najbolje da djeca uče engleski, kao i oni koji žele da znanje poboljšaju radi posla, pa sve do kursa koji vas vodi kroz život i djelo Vilijama Šekspira.
- Virtuelna učionica - Interaktivna gramatika engleskoj jezika čeka vas na paltformi koja i inače korisnicima olakšava učenje, kroz vježbe, praćenje napretka i takmičenje sa ostalim učesnicima.
- Duolingo - Ne propustite i ovu dobru priliku da besplatno naučite neki od svjetskih jezika: španski, francuski, njemački, italijanski, portugalski, holandski, japanski…

Digitalni marketing

- Facebook blueprint - Naučite nove marketinške vještine na ovaj platformi, naročito "pokupite" sva znanja o Facebook oglašavanju.
- Google Digital Garage - Dopunite znanje iz digitalnog marketinga, kako da budete što prisutniji na svojim platformama prodajete onlajn, a naučite i kako da se zaštitite od hakera

Programiranje

- Škola koda - Pod sloganom "Učimo narod programiranju", ova onlajn škola pruža i besplatne tutorijale i vježbe iz ove oblasti.
- Freecode camp - Ključne njihove teme su izrada projekata i učenje kodiranja, a po sopstvenoj ocjeni, čak 40.000 njihovih diplomaca pronašlo je posao u kompanijama kao što su Amazon, Google i Apple.
- Tutoriali.org - ogroman broj tutorijale i za početnike i za one naprednije

Razne oblasti

- Typingstudy - Možda je sada prava prilika da naučite brzo-slijepo kucanje, posebno ako vam je ono neophodno ili može da ubrza posao koji radite.
- Linkedin learning – Mjesec dana besplatno možete pratiti poslovne, kreativne i IT kurseve. Uslov je da morate ostaviti broj platne kartice, pa se obavezno treba odjaviti nakon isteka besplatnog perioda.
- Kampster – Interaktivna platforma za onlajn učenje, pored onih kurseva koji se plaćaju, ima i besplatnih - Kako da povećaš broj Instagram pratilaca, Kurs mršavljenja-prihvati izazov, kao i mnogi drugi..
- Bookmate - Najlakši način da pristupite knjigama i to riznici sa više hiljada naslova. Imate priliku da čitate knjige sedam dana potpuno besplatno.
- Udemy - U ponudi ima mnogo platformi iz sasvim različitih oblasti - programiranja, dizajna, učenja italijanskog za početnike, sedmodnevnog plana ishrane na bazi biljaka…
- Scribd – ima nevjerovatnu biblioteku eknjiga, audio knjiga, časopisa, članaka kojima možete besplatno da pristupite tokom 30 dana putem linka.
- Khan Academy - Ovaj sajt ima brojne onlajn kurseve iz različitih oblasti koji pomažu učenicima i nastavnicima tokom perioda školovanja ili učenje nečega sasvim novog.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.