NavMenu

Potpisani ugovori za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici - Uskoro realizacija projekta vrijednog 3,3 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 25.03.2020. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By springtime78 / shutterstock.com)Ilustracija
U Podgorici je potpisan ugovor o izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u okviru sistema za sakupljanje i prećišćavanje otpadnih voda, vrijedne više od 3,3 mil EUR saopšteno je iz PG Biroa. Kako se navodi, ugovor su potpisali izvršni direktror preduzeća Vodovod i kanalizacija Podgorica Filip Makrid i predstavnici kompanija Tošković i AG Infoplan Ivica Tošković i Predrag Milović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora koji znači početak realizacije jedne od četiri faze projekta izgradnje sistema za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda za koji se s pravom ističe da predstavlja projekat vijeka za Podgoricu.

- U pitanju je dio projekata koji će omogućiti izgradnju 18,5 kilometara nove kanalizacione mreže u Podgorci i na taj način ćemo obezbijediti priključke za više od 1.500 domaćinstava, što s jedne strane znači ukidanje septičkih jama u velikom broju naselja, i s druge strane, stvaranje pretpostavki za normalno funkcionisanje budućeg postrojenja - istakao je Vuković.

On je naglasio da u ovim danima kada se naša država i naše društvo suočavaju sa jednim ozbiljnim izazovom gradska uprava pokušava, i za sada uspijeva, u namjeri da obezbijedi normalno funkcionisanje svih gradskih službi i istovremeno da u datim okolnostima stvori pretpostavke za budući razvoj Podgorice.

- Imajući pogotovo u vidu trenutak u kome se nalazimo ovaj momenat je jako značajan za nas i veoma sam zadovoljan kao gradonačelnik, zato i koristim priliku da čestitam svojim saradnicima i poželim sreću izvođačima - saopštio je gradonačelnik Vuković, dodajući da od njih očekuje maksimalno angažovanje i ozbiljnost, jer kada krenu radovi život će se odvijati otežano i na njima je velika odgovornost. Iskazao je uvjerenje da će u odnosu na ranija pozitivna iskustva izvođači radova odgovorniti zadatku na pravi način.

Izvršni direktror Vodovod i kanalizacija Filip Makrid je istakao da je obim radova jako veliki i da je zbog toga posao podijeljen u dvije cjeline. Prvu je dobila firma Tošković doo vrijednosti 1,83 miliona dužine oko 9 kilometara sekundarne mreže, a druga faza je, takođe, blizu 9 kilometara sekundarne mreže koju će gaditi firma AG Infoplan sa najpovoljnijom ponuđenom cijenom od 1,5 mil EUR.

- Cilj ovog projekta jeste da se građanima obezbijedi direktno priključenje na kanalizacionu mrežu, uklanjanje septičkih jama i stvaranje neophodnih uslova za nesmetano funkcionisanje budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda - naglasio je Makrid i saopštio da realizacijom ovog projekta građani dobijaju potpuno novu mrežu, priključak do svakog domaćinstva i vraćanje saobraćajnica u prvobitno stanje, odnosno njihovo presvlačenje asfaltom u prvom profilu.

- Nadamo se da ćemo, ukoliko aktualna situacija dozvoli, radove početi do kraja aprila, a završiti ih za 18 mjeseci - zaključio je Makrid.

Ispred kompanije AG Infoplan obratio se Predrag Milović koji je iskazao zadovoljstvo što je njegova kompanija dio ovako važnog i velikog projekta za Glavni grad.

Ivica Tošković, ispred firme Tošković, istakao je da će posao koji je povjeren ovoj kompaniji biti urađen kvalitetno, u roku i sa najsavremenijom mehanizacijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.