NavMenu

Air Serbia i Wizz Air odredili 13. april kao preliminarni datum za nastavak letova iz Beograda

Izvor: Ex-Yu Aviation News Utorak, 24.03.2020. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Air Serbia i Wizz Air odredili su 13. april kao preliminarni datum za nastavak letova sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla, koji je od prošle sedmice zatvoren za komercijalne letove kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa Covid-19.

Obje avio-kompanije su započele prodaju karata za letove koji počinju za tri nedelje, a kako piše portal Exyuaviation, moguća su dodatna prilagođavanja u zavisnosti od potražnje i ograničenja putovanja.

Air Serbia trenutno izvodi letove kako bi izbavila putnike zaglavljene na aerodromima u Moskvi i Dohi, dok su strani prevoznici, među kojima su Montenegro Airlines, Aegean Airlines, Air France i LOT Polish Airlines, takođe rasporedili avione za Beograd kako bi vratili svoje državljane. Osim toga, očekuje se da će srpski prevoznik u narednim danima obaviti let za Sjedinjene Države.

Strane avio-kompanije su unaprijed zakazale nastavak usluga za Beograd. Prema postojećim rasporedima, Turkish Airlines, koji je od petka otkazao većinu svojih letova, planira da se vrati u prestonicu Srbije i druge tačke na svjetskoj mapi 17. aprila.

Etihad Airways nastaviće dnevne letove za Srbiju 30. aprila, Flydubai 22. maja sa sedam nedeljnih letova, dok, u ovom trenutku, Qatar Airways planira povratak 1. juna, u početku sa četiri umesto sedam nedeljnih usluga, a plan je da 1. jula bude uvedeno deset letova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.