NavMenu

CVIJANOVIĆ: Formiraćemo fond za pomoć privredi

Izvor: eKapija Petak, 20.03.2020. 15:43
Komentari
Podeli
Željka Cvijanović (Foto: vladars.net)Željka Cvijanović
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će globalno privreda pretrpiti velike štete usljed virusa korona i najavila da će Srpska preduzeti set mjera, među kojima je formiranje fonda za pomoć privredi u Srpskoj, saopšteno je na sajtu Privredne komore RS.

- To će podrazumijevati mobilizaciju određenih sredstava koja su prikupljena iz domaćih izvora i međunarodnih finansijskih organizacija - rekla je Cvijanović na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

Cvijanović je poručila građanima i privrednim subjektima da će institucije biti uz njih, te da znaju da već mnogi trpe štetu.

- Biće moratorijum na plaćanje kredita, kako za građanje, tako i privredne subjekte - navela je Cvijanović.

Ona je istakla da su u novonastaloj situaciji nadležne institucije pravovremeno reagovale, posebno zdravstvene institucije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.