NavMenu

U Crnoj Gori trenutno nema nestašice namirnica - Zasad bez odlaganja plaćanja računa za komunalije

Izvor: eKapija Petak, 20.03.2020. 08:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Fikri Rasyid)Ilustracija
Glavni zadatak u vrijeme krize jeste obezbijediti neprekidno snabdijevanje električnom energijom, vodom, telekomunikacionim uslugama građanima koji su kod kuće ovih dana rekla je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

- U ovom trenutku nijesmo razmatrali mjere odgađanja plaćanja računa za struju, telefon, vodu, ali to ne znači da se o njima neće razgovarati u narednom periodu. Moramo biti svjesni da sve te kompanije funkcionišu na tržišnim principima i da je neophodno da te sisteme sačuvamo kako bi oni mogli da pružaju usluge koje su u interesu građana Crne Gore - kazala je ministarka Sekulić.

Ministarka ekonomije je istakla da niko od nas nije dobio ni jedan podatak o tome da je ijedna pekara u Crnoj Gori danas bez brašna. Ona je rekla da su građani prethodnih dana napravili zalihe osnovnih životnih namirnica na nivou četvoromjesečne potrošnje.

- Bez obzira na to Crna Gora je jedina zemlja u kojoj na rafovima u prodavnicama ne nedostaje ama baš ništa. To znači da sve službe uključujući Vladu Crne Gore, Ministarstvo ekonomije, Upravu za bezbjednost hrane, Upravu carina i mnoge druge, rade 24 sata kako nijedna namirnica ne bi falila. U ovom trenutku ima dovoljno svih životnih namirnica. Uvozi se i brašno i pšenica, naši mlinovi rade - pojasnila je ministarka ekomomije.

Rekla je da je na osnovu 300 tržišnih nadzora inspekcija, dodala je ona, imamo vrlo mali broj promjena cijena životnih namirnica koje su u skladu sa zakonom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.