NavMenu

Nema zastoja na najvećim infrastrukturnim gradilištima u Srbiji, trenutno angažovano 2.700 radnika

Izvor: Tanjug Utorak, 17.03.2020. 17:42
Komentari
Podeli
Na sedam najvećih infrastrukturnih gradilišta trenutno radi 2.700 radnika i nema zastoja, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović.

Kineske kompanije rade na obilaznici oko Beograda, a američke Behtel i Enka na izgradnji Moravskog koridora.

Kada je riječ o funkcionisanju saobraćaja, transporta i građevinarstva u vrijeme vanrednog stanja, naglasila da je preporuka Ministarstva da se, gde god je to moguće, radovi izvode na gradilištima na otvorenom, naravno, uz maksimalnu zaštitu radnika u skladu sa preporukama Vlade.

Prema njenim riječima, međunarodni drumski transport u našu zemlju i kroz nju u ovom trenutku funkcioniše, ali otežano, a to je od vitalnog značaja kako bi do naših, ali i građana okolnih zemalja, stigla roba koja se prevozi kamionima.

- Srbija je međunarodni transport oslobodila mjera zabrane, uz vremensko ograničenje od 12 sati za drumski tranzit kroz Srbiju - podsjetila je ona i napomenula da je to dogovoreno sa kolegama iz regiona kako bi svi građani dobili potrebnu robu.

Potpredsjednica Vlade je gostujući na TV Prva, ujedno objasnila da, kada je riječ o snabdijevanju Srbije, naši vozači prvo dolaze do mjesta odredišta, a potom se javljaju sanitarnim inspektorima.

Ponovila je da stranim državljanima nije dozvoljen ulaz u Srbiju, dok državljani Srbije koji dolaze iz zemalja u kojima postoji žarište korona virusa idu u karantin od 28 dana. Ta mjera se primjenjuje na svim graničnim prelazima, kao i na aerodromima u Beogradu i Nišu.

- U karantin od 28 dana idu svi naši državljani koji dolaze iz Švajcarske, Italije, Irana, Rumunije, Španije, Njemačke, Francuske, Austrije, Slovenije i Grčke. Naši državljani koji dolaze iz drugih zemalja biće u samoizolaciji 14 dana - rekla je ministarka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.