NavMenu

U Kolašinu planirana gradnja kondo hotela Bjelasica 1450 - Investicija vrijedna 17,8 mil EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 16.03.2020. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Pelikh Alexey)
Vlada je na listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrstila projekat izgradnje hotela Bjelasica 1450 u Kolašinu po kondo modelu poslovanja.

Osnivač i vlasnik firme Bjelasica 1450 je Zetagradnja, kojom gazduje biznismen Blagota Radović. Preko tog projekta, odnosno ulaganjem najmanje 250.000 EUR u projekat izgradnje hotela u Kolašinu, moći će da se stekne ekonomsko državljanstvo Crne Gore, piše Dan.

Radovićeva kompanija je 17. februara dostavila dokumentaciju Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Ministarstvo je analiziralo dostavljenu dokumentaciju u odnosu na kriterijume iz odluke i javnog poziva i konstatovalo da je kompanija Bjelasica 1450 sa sjedištem u Kolašinu dostavila dokumentaciju, u skladu sa odlukom i javnim pozivom.

- U dokumentaciji je, između ostalog, navedeno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvjezdice sa 168 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 17,8 mil EUR, a namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 96 novih radnih mjesta - navodi se u dokumentu Predlog za kandidovanje projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, koji je objavljen na sajtu Vlade.

Investitor je u biznis planu naveo da će, kako se dodaje, kompletnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka.

- Takođe, u biznis planu je navedeno da je u pitanju greenfield investicija, čiji početak je planiran za kraj aprila, a završetak grubih građevinskih radova za oktobar. U dokumentaciji je konstatovano da je planirano da se radovi na adaptaciji i opremanju završe do zimske sezone naredne godine - navodi se u dokumentaciji.

Dostavljeni biznis plan predviđa da će investitor na tržište ponuditi većinski dio jedinica u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore. Takođe, investitor će potencijalnim kupcima smještajnih jedinica ponuditi i suvlasništvo u projektu.

U biznis planu se navodi da će hotel nositi ime Bjelasica 1450, a da će po projekcijama gosti hotela biti visoke i srednje platežne moći.

Na listi razvojnih projekata se nalaze još četiri, odnosno izgradnja kondo hotela Kolašin Resort & Spa, hotela Breza, po kondo modelu poslovanja, hotela Kraljičina plaža u Budvi, po mješovitom modelu poslovanja i hotela Durmitor Hotel and Villas na Žabljaku, takođe po mješovitom modelu poslovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.