NavMenu

Kineski multimilijarder donirao Evropi 2 miliona maski

Izvor: Srbija danas Ponedjeljak, 16.03.2020. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Wikipedia/ AlexChirkin)
Kineski multimilijarder i suosnivač Alibabe, Džek Ma, obezbijedio je donaciju u vidu 2 miliona zaštitnih maski za građane Evrope.

Mediji prenose, pozivajući se na podatke fondacije ove moćne kineske kompanije, da je prvih 500.000 maski stiglo na belgijski aerodrom Lijež. Ovaj aerodrom nije izabran slučajno: on je glavno evropsko sedište za isporuku pošiljaka iz Alibabe.

Pomenuta medicinska oprema biće dostavljena Italiji, koja je najugroženija evropska lokacija. Ostalih 1,5 miliona maski biće raspoređeno u sve djelove Starog kontinenta, gdje je to potrebno.

Ma je najavio da će i SAD donirati 500.000 testova na korona virus i milion zaštitnih maski.


- Ne možemo pobijediti virus ako ne otvorimo granice za potrebnu opremu i ne podijelimo znanje i teško stečene lekcije o ovom problemu - apelovao je Džek Ma. On je pomoć uputio i u Japan, odnosno Južnu Koreju.

Fondacije Alibabe naglašava da su adekvatna oprema za zdravstvene radnike i efikasna medicinska pomoć pružena obolelima, preduslovi za zaustavljanje epidemije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.