NavMenu

U razvoj industrije prošle godine uloženo 86% planiranih sredstava - U planu usvajanje novog koncepta za gazdovanje šumama

Izvor: Pobjeda Petak, 06.03.2020. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore usvojila je izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Industrijske politike za prošlu godinu.

- Planom je bila predviđena realizacija razvojnih programa, projekata i aktivnosti od 410 mil EUR. Ukupno realizovana ulaganja su bila 351,8 mil EUR, što predstavlja 85,7%. Najviše je uloženo za unapređenje infrastrukture i poslovnog ambijenta za efikasniji industrijski razvoj i unapređenje investicija i finansija za modernizaciju industrije. U prvi je uloženo 119,9 miliona, a u drugi 196,78 miliona. U okviru realizacije trećeg i četvrtog cilja - podsticanje inovacija, transfera tehnologije i razvoja preduzetništva i unapređenje pristupa tržištu utrošeno je 33,4 miliona i 1,6 miliona - konstatuje se u izvještaju, uz najavu da slijedi realizacija zacrtanog u tekućoj godini.

Vlada je usvojila i izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje revidovane Startegije razvoja šumarstva, za 2019.

- Programom rada Vlade za 2020. planirano je da se u II kvartalu usvoji Program reorganizacije koncesionog korišćenja šuma, a nakon toga utvrdi prijedlog izmjena Zakona o šumama. Time će biti stvoreni uslovi za implementaciju novog koncepta gazdovanja šumama, definisana buduća organizacija šumarskog sektora, finansiranje i način obavljanja poslova od javnog interesa u šumarstvu. Sprovođenje reformi stvoriće i bolje pretpostavke za izvršavanje aktivnosti čija je realizacija planirana u narednom periodu, a ubrzaće i realizaciju aktivnosti koje nijesu ostvarene u 2019. - ocijenjeno je u izvještaju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.