NavMenu

Farmerima podrška za unapređenje objekata za držanje stoke

Izvor: Mina Petak, 06.03.2020. 11:23
Komentari
Podeli
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je poziv za dodjelu bespovratne podrške poljoprivrednim proizvođačima koji se bave stočarstvom u dostizanju standarda dobrobiti životinja na farmama.

Iz Ministarstva je saopšteno da su opredijeljena sredstva podrške za unapređenje objekata za držanje stoke.

- Podrška se može koristiti za nabavku gumenih podloga za ležišta, boksova za telad, vezova za životinje, automatskih pojilica i druge opreme - navedeno je u pozivu.

Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje projekta je 6. april.

- Za podršku mogu konkurisati sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva, posjeduju najmanje tri uslovna grla, odnosno 30 ovaca, 30 koza, tri krave/bika ili 30 junica - precizirali su iz Ministarstva.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi 3.000 EUR, uz budžetsku podršku do 50% vrijednosti prihvatljive investicije, odnosno do 1.500 EUR.


- Dodatnih 5% mogu ostvariti podnosioci zahtjeva koji su osigurani po osnovu poljoprivrede. Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500 EUR - dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je dostizanje standarda dobrobiti životinja jedan od prioriteta u agrarnoj politici, sa ciljem uvođenja najviših EU standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, a time i rasta konkuretnosti domaćih poljoprivrednih gazdinstava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.